Απεργούν σήμερα καθηγητές και δάσκαλοι -Συγκέντρωση στην Πάτρα

Πορείες εκπαιδευτικών στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις πραγματοποιούνται σήμερα.

Απεργούν σήμερα καθηγητές και δάσκαλοι -Συγκέντρωση στην Πάτρα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια λόγω της 24ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών που έχουν κηρύξει για σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου οι ομοσπονδίες ΔΟΕ (δάσκαλοι) και ΟΛΜΕ( καθηγητές).

Στην Πάτρα ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:00, στην πλατεία Γεωργίου.

Επίσης η ΑΔΕΔΥ, κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας στο Λεκανοπέδιο, από τις 11:30πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο , να πάνε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στο Εφετείο Αθηνών.

 

Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση

Μάλιστα η υπουργός Παιδείας κατέθεσε αγωγή, η οποία λόγω κατεπείγοντος εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή , ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης.

Με την δικαστική απόφαση , που ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως μέσω Twitter, κρίνεται παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της ΑΔΕΔΥ, για τη Δευτέρα, μέσω της οποίας οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση

Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή τους, και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άσκησε αντέφεση, ζητώντας την επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης, καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα η έφεση του υπουργείου επί της αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε παράνομη η απεργία αποχή των εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, μετά την αγωγή του υπουργείου Παιδείας και θα εκδικασθεί σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι.

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό, αρκεί η κινητοποίηση να είναι νόμιμη και να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων» καταλήγει η ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η αξιολόγηση αφορά 160.000 εκπαιδευτικούς και 15.000 σχολικές μονάδες.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ