Απινιδωτές σε δημόσιες δομές της Ηλείας από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Επτά αυτόματοι απινιδωτές, θα παραδοθούν από τον Ιατρικό Σύλλογος Αμαλιάδας σε δημόσιες δομές Δήμων της Ηλείας.

Απινιδωτές Γιάννα Σταυροπούλου, Κώστας Τσαούσης, Βασίλης Γιαννόπουλος

Σε δομές των Δήμων Hλιδας, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού, θα παραδοθούν απ’ τον Ιατρικό Σύλλογο της Αμαλιάδας επτά αυτόματοι απινιδωτές ώστε να εγκατασταθούν σε δημόσιες υπηρεσίες και χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος απέκτησε τους απινιδωτές στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιήθηκε απ’ την ΠΕ Ηλείας και είχε ως τίτλο «Απινίδωση- δημόσια πρόσβαση». Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, παρέδωσε τα μηχανήματα στον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Κώστα Τσαούση και Γιάννα Σταυροπούλου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς όλα τα μέλη του συλλόγου, καθώς όπως εξήγησε, η εν λόγω δωρεά είναι αποτέλεσμα μιας εκ των προτάσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας προς τον ίδιο, στην έναρξη της θητείας του στην ΠΕ Ηλείας.

«Είμαστε εδώ, με αυτή την προσφορά, να συνδράμουμε κι εμείς ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Ευχής έργο θα ήταν, ο αριθμός των απινιδωτών να ήταν μεγαλύτερος, αλλά το σημαντικό είναι ότι έγινε η αρχή», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Τσαούσης ευχαρίστησε την Περιφέρεια και προσωπικά τον κ. Γιαννόπουλο αναφέροντας ακολούθως ότι «παρά τα προβλήματα της πανδημίας και τα γραφειοκρατικά ζητήματα που προέκυψαν, ο κ. Γιαννόπουλος δεν ξέχασε το αίτημά μας, το προσπάθησε, και είμαστε σήμερα εδώ να παραλαμβάνουμε τους απινιδωτές. Δεν μιλάμε απλά για μια παροχή υπηρεσίας στους πολίτες, αλλά για μια παροχή που σώζει ζωές. Μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ, αλλά αν υπάρξει ανάγκη, είναι βέβαιο ότι θα σώσουμε μια ζωή».