Απίστευτο: Έκλεψαν την περικεφαλαία από την είσοδο της Σπάρτης- Aμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγγέλθηκε στη Σπάρτη, όπου άγνωστοι έκλεψαν την περικεφαλαία από την είσοδο της πόλης!

περικεφαλαία

Η περικεφαλαία, ένα καλλιτεχνικό έργο – σύμβολο που υπήρχε στην είσοδο της Σπάρτης, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το σημείο που ήταν τοποθετημένο.

Άγνωστοι δράστες, το βράδυ της Τρίτης 21/12, φαίνεται πως έκλεψαν την περικεφαλαία που είχε τοποθετηθεί στον κυκλικό κόμβο δίπλα στα Γυμνάσια – Λύκεια της Σπάρτης, στη νότια είσοδο της πόλης, όπως αναφέρει το apela.gr.

Για το συμβάν τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, ο οποίος τονίζει -σε ανάρτησή του- ότι θα δοθεί 1.000 ευρώ αμοιβή «σε όποιον δώσει εμπιστευτικά και με πλήρη ανωνυμία πληροφορίες για την ανακάλυψη των δραστών και της περικεφαλαίας».

Επιπλέον, ο δήμαρχος Σπάρτης σημειώνει πως η περικεφαλαία θα αντικατασταθεί με άλλη, όσο το δυνατόν πανομοιότυπη.

Η ανάρτηση του Πέτρου Δούκα στο facebook έχει ως εξής: «Ναι έγινε ΚΑΙ αυτό! Κάποιοι έκλεψαν την Περικεφαλαία στον κόμβο δίπλα στα Γυμνάσια!! Αν και το έργο δεν είναι σπουδαίο από καλλιτεχνικής πλευράς, είχε κάτι που ο απλός κόσμος αγάπησε! Φάνηκε και από το πόσοι φωτογραφίζονταν με φόντο αυτό!

Σε κάθε περίπτωση:

• Θα δώσουμε (από δικά μας λεφτά και ΟΧΙ του Δήμου), €1000 αμοιβή σε όποιον μας δώσει εμπιστευτικά και με πλήρη ανωνυμία πληροφορίες για την ανακάλυψη των δραστών και της Περικεφαλαίας!!

• Ναι θα την αντικαταστήσουμε με άλλη όσο το δυνατόν πανομοιότυπη!», αναφέρει χαρακτηριστικά για το εν λόγω θέμα στην ανάρτησή του ο Δήμαρχος Σπάρτης, δημοσιεύοντας και σχετικές φωτογραφίες με το πριν και το μετά».