Αποκαλύπτεται ο εμπορικός γίγαντας του ΙΚΕΑ στην Πάτρα – Ανήσυχη η τοπική αγορά

Το ύψος της επένδυσης ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και βασικός μισθωτής θα είναι το εμπορικό κέντρο ΙΚΕΑ.

Αποκαλύπτεται ο εμπορικός γίγαντας του ΙΚΕΑ στην Πάτρα

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά από την Ten Brinke Hellas, η κατασκευή του νέου εμπορικού πάρκου για λογαριασμό της Trade Estates του ομίλου Φουρλή, στην Ακτή Δυμαίων της Πάτρας, απέναντι από το νέο λιμάνι.

Το νέο retail park με συνολική επιφάνεια 21.800 τμ, εμπορικούς 15.200 τμ και αποθηκευτικούς χώρους συνολικής επιφάνειας 2.600 τμ, αποτελεί αυτή την περίοδο το μεγαλύτερο εργοτάξιο της Πάτρας και σύμφωνα με τον Ομιλο Φουρλή, η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας έχει «κλειδώσει» για τον προσεχή Οκτώβριο, εκτός απροόπτου.

Το ύψος της επένδυσης ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και βασικός μισθωτής θα είναι το εμπορικό κέντρο ΙΚΕΑ.

Αποκαλύπτεται ο εμπορικός γίγαντας του ΙΚΕΑ στην Πάτρα

Η μακέτα του έργου ακολουθείται πιστά από τα συνεργεία κατασκευής

Η λειτουργία του εμπορικού πάρκου, όπως είναι φυσιολογικό, έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στις τάξεις του τοπικού λιανεμπορίου, για τις τεράστιες αλλαγές που θα φέρει στην αγορά της Πάτρας και εν γένει στον εμπορικό χάρτη της πόλης. Κι αυτό, γιατί εκτός από τον κολοσσό του λιανεμπορίου ΙΚΕΑ, στον νέο εμπορικό κόμβο θα στεγαστούν κατά πληροφορίες, μεγάλα brands που ενδιαφέρονται να μισθώσουν χώρους και που προέρχονται από πολυεθνικές εταιρείες.

Για παράδειγμα, αναμένεται να εγκατασταθούν ακόμα εννέα ισχυροί retailers, ανάμεσά τους και η Adidas, η πολωνική εταιρεία Sinsay, ενώ από τις εγχώριες αλυσίδες, ακούγεται το πολυκατάστημα παιχνιδιών Μουστάκα, κ.ά.

Αυτός είναι και ο μεγάλος φόβος των επιχειρήσεων της πόλης και κυρίως αυτών που έχουν βάση στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας. Να μετακινηθεί δηλαδή ένα σημαντικό μέρος των ελάχιστων καταναλωτών της αγοράς προς τα νότια.

Αποκαλύπτεται ο εμπορικός γίγαντας του ΙΚΕΑ στην Πάτρα

Ηδη έχει ξεκινήσει να φαίνεται από την Ακτή Δυμαίων το ύψος των κτιρίων

Το μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας και της παράταξης «Εμπορική Ανανέωση» Γιάννης Ρούπας τόνισε ότι τα νέα καταστήματα που θα δημιουργηθούν στο νέο εμπορικό πάρκο, σε συνδυασμό με μεγάλες εμπορικές δομές, δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στο τοπικό παραδοσιακό εμπόριο και σε επιχειρήσεις που στηρίζουν την τοπική αγορά για πολλές δεκαετίες.

«Αναφορικά με το νέο εμπορικό κέντρο, που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θα φιλοξενεί αποκλειστικά μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, ο εμπορικός σύλλογος για ακόμα μία φορά έμεινε άπραγος στον μικρόκοσμο του, όπως ακριβώς μας αντιμετώπισε πριν ένα περίπου χρόνο, όταν είχαμε παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις μας στο Διοικητικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα. Ο χρόνος τρέχει, η κατάσταση στις τοπικές επιχειρήσεις γίνεται όλο και πιο ασφυκτική, ο Σύλλογος μας στέκεται απλός παρατηρητής! Δεν θα το επιτρέψουμε», αναφέρει ο Γιάννης Ρούπας.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αχαΐα: Η κατάθεση του φίλου του «εξαφανισμένου» ψαροντουφεκά – «Αναψα τον φακό και είχε χαθεί» ΦΩΤΟ

ΠΑΣΟΚ: Θέμα ηγεσίας θέτουν Κωνσταντινόπουλος και Παπανδρέου, η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη

Δήμος – ΣΚΕΑΝΑ: Τα «τσούγκρισαν» μέσα για τα τραπεζάκια έξω

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα ,πού περιμένουμε 43άρια, πρόγνωση ανά ημέρα

Χανιά: Δύο άτομα κρατούνται για τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη μετά από συμπλοκή