ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ- Πάτρα: Ανάπηρος χάνει σπίτι… από τη δικηγόρο του – Τραγική ιστορία

Ο Γεώργιος Κανάκης έμεινε ανάπηρος σε ηλικία 18 ετών μετά από τροχαίο και τώρα κινδυνεύει να χάσει τη μοναδική του κατοικία που βγαίνει αύριο σε πλειστηριασμό.

ανάπηρος

Μία τραγική ιστορία έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και αφορά έναν νέο άνδρα ο οποίος το 2001, σε ηλικία 18 ετών, έμεινε ανάπηρος με ποσοστό 80% μετά από τροχαίο ατύχημα.

Αύριο κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο καθώς βγαίνει σε πλειστηριασμό η μοναδική του κατοικία για το ποσό των 5.997,60 ευρώ για οφειλή από δικαστική δαπάνη, παρόλο που εκκρεμεί η υπόθεση σε ανώτερο δικαστήριο, τα οποία διεκδικεί η πρώην δικηγόρος του την οποία είχε εξουσιοδοτήσει να χειριστεί για λογαριασμό του τις αποζημιώσεις που έλαβε μετά το ατύχημά του.

Πρόκειται για τον Γεώργιο Κανάκη κάτοικο Ελευσίνας. Οπως ανέφεραν στην «Π» η μητέρα του Αναστασία, που κατάγεται από την περιοχή μας, και η σημερινή δικηγόρος του, Μαρία Κοντογιάννη, χθες συζητήθηκε το αίτημα ανακοπής του πλειστηριασμού αλλά ενώ ζητήθηκε να εκδοθεί απόφαση άμεσα από το δικαστήριο, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο δικαστής απέρριψε το αίτημα άμεσης έκδοσης απόφασης. Ωστόσο ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για αύριο.

Η κ. Κοντογιάννη σημειώνει ότι πέραν του ότι πρόκειται για τη μοναδική κατοικία ανθρώπου, ο οποίος έχει αναπηρία 80%, ο πλειστηριασμός «είναι καταχρηστικός γιατί γίνεται για ποσό οφειλής κατά πολύ μικρότερο της αξίας του ακινήτου (146.000 ευρώ). Αντίστοιχα η οφειλή από δικαστική δαπάνη είναι ύψους 5.997,60 ευρώ».

Σύμφωνα με την περιγραφή που κάνει στην «Π», η Αναστασία Κανάκη, «στις 16 Φεβρουαρίου του 2001 ο γιος μου είχε ένα σοβαρό τραυματισμό ως συνεπιβάτης μηχανής. Ανέθεσα την υπόθεση σε δικηγόρο των Αθηνών κυρία… Τα ελληνικά δικαστήρια του επιδίκασαν μεγάλα χρηματικά ποσά από το 2002 έως το 2012. Δυστυχώς όμως εξαπατήθηκε ο γιος μου. Με μία υπογραφή δική μου και σε άκυρο συμφωνητικό, αφού δεν ήμουν συμβαλλόμενη, και κάποιες εξουσιοδοτήσεις του παιδιού μου, εξουσιοδοτήσαμε την τότε δικηγόρο του να λαμβάνει χρήματα αντί του γιου μου. Η δικηγόρος που της είχαμε αναθέσει την υπόθεση μας είπε ότι λόγω του σοβαρού τραυματισμού του θα ήταν αδύνατη η μετακίνησή του και ότι η ίδια θα πηγαίνει στις δύο ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτου και μηχανής να παίρνει τις επιταγές και όταν η υγεία του θα του το επέτρεπε, να πήγαιναν μαζί στις τράπεζες, να πληρώνεται το παιδί και να τις δίνει το 15%.

Οπως αποδείχτηκε στην πορεία, η τότε δικηγόρος, έκρυψε πολλές αποφάσεις και από αυτές έπαιρνε και τα χρήματα αντί του γιου μου και το ποσοστό της αμοιβής της, το οποίο λάμβανε και από ασφαλιστικές 15% αλλά και όσες από αυτές φανέρωνε, έπαιρνε άλλα 15% από το παιδί μου. Ποτέ δεν μας απέδωσε λογαριασμό».

Η κ. Κανάκη ζητάει «την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου να διατάξει και να βγει από το αρχείο και να επανεξεταστεί η δικογραφία της μήνυσης (ΑΑ2021/838). Ζητάω να παρέμβει ο κ. υπουργός και να σταματήσει ο πλειστηριασμός. Πέραν του ότι ο γιος μου είναι ανάπηρος 80% κι αυτό το σπίτι είναι η μοναδική του κατοικία, υπάρχουν όλα τα δικαστικά έγγραφα που αποδεικνύουν την αλήθεια. Δεν ζητάω χάρη αλλά απονομή της δικαιοσύνης. Το παιδί μου δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ. Να ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης και να έρθει στο φως η αλήθεια».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντικειμενικές αξίες
φωτιά
6η ΥΠΕ
ΠΑΤΡΑ