ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Σώζεται» το ΚΕΤΧ Πάτρας – Προσλήψεις εκπαιδευτών από το υπουργείο Αμυνας

Αμεσα το αντανακλαστικά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στον κίνδυνο «λουκέτου» ελλείψει προσωπικού εκπαιδευτών τεχνικών ειδικοτήτων.

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Στα μέσα Οκτωβρίου η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αναδείκνυε τον κίνδυνο να «χτυπήσει κανόνι» το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας (ΚΕΤΧ), ελλείψει εκπαιδευτών, την ώρα μάλιστα που το αίτημα πρόληψης μόνιμου προσωπικού αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Συλλόγου υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Αχαΐας.

ΚΕΤΧ Πάτρας: Κίνδυνος να «βαρέσει κανόνι» – Απειλή λουκέτου στο στρατόπεδο

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν πως στην περίπτωση που δεν ληφθεί η απόφαση για άμεσες προσλήψεις, με μαθηματική ακρίβεια σε τέσσερα χρόνια από σήμερα θα μείνουν μόλις 2 από τους 7 συνολικά εκπαιδευτές οι οποίοι θα είναι αδύνατον καλύψουν τις ανάγκες. Και αυτό γιατί σταδιακά οι «παλιοί» εργαζόμενοι που προσελήφθησαν το 1986, θα αποχωρήσουν λόγω συνταξιοδότησης και μαζί τους θα «χαθούν» η εμπειρία και η τεχνογνωσία.

Μπροστά στο ενδεχόμενο «λουκέτου» της στρατιωτικής μονάδας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά που επέδειξε το υπ. Εθνικής Αμυνας, λαμβάνοντας την απόφαση για την προκήρυξη διαγωνισμού εντός του 2023 για την πρόσληψη 4 ατόμων ΔΕ εκπαιδευτών τεχνικών ειδικοτήτων, μέσω ΑΣΕΠ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως την απόφαση γνωστοποίησε αρμοδίως ο γγ του υπουργείου Αντώνης Οικονόμου.

Επιπλέον, εξασφαλίστηκε κονδύλι που προορίζεται για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, την ώρα που κατά πληροφορίες της «Π», κάποιες παρεμβάσεις «μπαλώματα» εντός στρατοπέδου γίνονται κατόπιν εθελοντικών προσφορών, πατρινών επιχειρηματιών, αλλά και αιρετών.

Και μπορεί να ξεπεράστηκε ο «σκόπελος» των προσλήψεων προσωπικού, εκείνο που εξακολουθεί να προκαλεί προβληματισμό και έντονη ανησυχία είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει σαφής απάντηση μέχρι στιγμής για το εάν το ΚΕΤΧ Πάτρας θα συμπεριληφθεί στη λίστα των στρατοπέδων που θα επαναλειτουργήσουν ως Κέντρα Βασικής Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων.  Οπως έγραψε χθες η «Π», έπειτα από σχετικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ήδη ελήφθη σχετική απόφαση για το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι με την Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας να εκφράζει την ικανοποίηση της για την εξέλιξη. Αναρωτιόμαστε για την περίπτωση της Πάτρα, θα υπάρξει κινητοποίηση και διεκδίκηση από τους τοπικούς φορείς;

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments