ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Υπόθεση Μπογονικολού: Το «έσκασε» για τη Ρωσία παρά την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα!

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τον πατρινό επιχειρηματία Νίκο Μπογονικολό, που συνελήφθη στο Παρίσι για συνωμοσία υπέρ της Ρωσίας. Αναμένεται η έκδοση του στις ΗΠΑ.

απαγόρευση

Σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού παραμένει κρατούμενος ο 59χρονος πατρινός επιχειρηματίας και πρώην αθλητικός παράγοντας Νίκος Μπογονικολός, που συνελήφθη στις 9 Μαΐου, στη γαλλική πρωτεύουσα με την κατηγορία της συνομωσίας υπέρ της Ρωσίας, την οποία σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές, ως συνεργάτης του ΝΑΤΟ «τροφοδοτούσε» με στρατιωτικές τεχνολογίες προέλευσης ΗΠΑ με στόχο την ανάπτυξη όπλων νέας γενιάς.

Σύλληψη Μπογονικολού: Στην «Π» ο δικηγόρος του Πατρινού επιχειρηματία που κατηγορείται για κατασκοπεία από τις ΗΠΑ

Η ΣΥΛΛΗΨΗ

Τελεί υπό κράτηση εν αναμονή της έκδοσής του στις ΗΠΑ, ενώ όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, από τη Γενική Εισαγγελία των ΗΠΑ, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνωμοσία και λαθρεμπόριο. Η σύλληψη του ιδρυτή και προέδρου του ευρωπαϊκού ομίλου εταιρειών «Αratos» με έδρα την Αθήνα έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού. Από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ταξίδεψε στη Γαλλία και βρίσκεται στο πλευρό του, η σύζυγός του.

Νίκος Μπογονικολός: Ο άνθρωπος που βγήκε αθώος ακόμα και σε οικονομικό «σκάνδαλο» στην Πάτρα

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Πελοπόννησος», στον Νίκο Μπογονικολό, τον «ισχυρό» άνδρα, με το πλούσιο βιογραφικό και τις διασυνδέσεις ανά την υφήλιο, το 2015 είχε επιβληθεί η απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα, περιοριστικό μέτρο που ήρθη το 2017 με δικαστική απόφαση, κατόπιν σχετικού αιτήματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Π», ο πατρινός επιχειρηματίας παρά το γεγονός πως βρισκόταν υπό περιορισμό, φέρεται να ταξίδεψε εκτός Ελλάδας -άγνωστο πώς- και μεταξύ των προορισμών του ήταν και η Ρωσία. Οπως, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές Αρχές, ο Νίκος Μπογονικολός «προσλήφθηκε ως πράκτορας προμηθειών για τη Ρωσία το 2017».

Νίκος Μπογονικολός: Ο πολυπράγμων Πατρινός που διαφημιζόταν ως ειδικός

απαγόρευση

Παρά την περί του αντιθέτου δικαστική απόφαση, ο Νίκος Μπογονικολός φέρεται πέρασε τα σύνορα…

ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Το περιοριστικό μέτρο της απαγόρευσης εξόδου επιβλήθηκε στον επιχειρηματία, καθώς κατηγορήθηκε για διπλή είσπραξη επιδότησης -μέσω αναπτυξιακού νόμου- από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την πρώην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα Πατρών. Εξαιτίας των συνεχών αναβολών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, όταν τελικά το 2017 εισήχθη για πρώτη φορά στο ακροατήριο, υπεβλήθη το αίτημα άρσης της απαγόρευσης με το αιτιολογικό της επαγγελματικής δραστηριότητας του στο εξωτερικό. Αίτημα, το οποίο και έγινε δεκτό από το δικαστήριο. Η υπόθεση τελεσιδίκησε το 2022, οπότε κρίθηκε αθώος (!) για την κατηγορία που τον βάρυνε.

Σε ΕΑΒ – ΕΒΟ «στρατηγός»… ο Πατρινός Μπογονικολός!
ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Οπως πληροφορείται η «Πελοπόννησος», την περασμένη Τρίτη, εκδικάστηκε υπόθεση στην οποία ο Νίκος Μπογονικολός κατηγορείτο για μη καταβολή χρεών στο Ελληνικό Δημόσιο. Επρόκειτο για πρόστιμο ύψους περίπου 150.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση, με τον ίδιο να προσφεύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και… τελικώς να αθωώνεται!

Νίκος Μπογονικολός: Ο άνθρωπος που βγήκε αθώος ακόμα και σε οικονομικό «σκάνδαλο» στην Πάτρα

ΟΙ «ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΔΩΡΕΕΣ» ΤΟΥ

απαγόρευση

Αγνωστες ιστορίες του επιχειρηματία… πρώην αθλητικού παράγοντα Νίκου Μπογονικολού

Ο Νίκος Μπογονικολός, εκτός από τη μακρά επαγγελματική και κοινωνική του δραστηριότητα, σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνωρίζουν είχε πλούσιο εθελοντικό έργο. Οπως ανέφεραν πηγές στην «Πελοπόννησο», προσέφερε χείρα βοηθείας σε άτομα που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, με τον ίδιο ωστόσο να μην επιθυμεί την προβολή της ιδιωτικής του πρωτοβουλίας. Ο επιχειρηματίας μέσω ανώνυμων δωρεών φέρεται πως «συντηρούσε» πολλές αδύναμες οικογένειες τόσο στην Πάτρα, αλλά και σε άλλες πόλεις.