ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Υπόθεση Πισπιρίγκου: «Επανήλθε» η Τσιόλα με αγωγή!

Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα εστράφη δικαστικά για πρώτη φορά στην 20ετή καριέρα της εναντίον συναδέλφου της, μη ανεχόμενη «σκιές» στην επιτέλεση του επιστημονικού έργου της.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Υπόθεση Πισπιρίγκου: «Επανήλθε» η Τσιόλα με αγωγή!

Υλοποίησε τη δέσμευση της η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας Αγγελική Τσιόλα και κατέθεσε αγωγή σε βάρος της παθολογοανατόμου Αντιγόνης Μητσέλου, με αφορμή δηλώσεις και ένορκες καταθέσεις της τελευταίας εναντίον της κ. Τσιόλα για τον τραγικό θάνατο της Ιριδας του πρώην ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Η κατάθεση της αγωγής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», έγινε από τον Γιάννη Απατσίδη, συνήγορο της κ. Τσιόλα, και σ’ αυτήν επισημαίνεται ότι η εντολέας του «υπέστη βαρύτατη προσβολή προσωπικότητας και ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη».

Οπως έχει τονιστεί στο πρόσφατο παρελθόν από την εγκαλούσα, «έχει προκύψει και έχει τεκμηριωθεί από την μελέτη και αξιολόγηση των ενόρκων καταθέσεων της ότι η κ. Μητσέλου, αφενός κατέγραψε αρχικώς αναληθές, ανακριβές επιστημονικό εύρημα, αυτό της αγενεσίας-υποπλασίας φλεβόκομβου, παρασύροντας έτσι την έρευνα σε λανθασμένα μονοπάτια και συμπεράσματα, αφετέρου στη συνέχεια μεθόδευσε και κατασκεύασε την αλλαγή της επιστημονικής της άποψης για την οποία δήθεν ενημέρωσε την κ. Τσιόλα, ενώ από τις επανειλημμένες συνεντεύξεις της στα ΜΜΕ αποδεικνύεται ότι ψεύδεται».

Είναι αληθές ότι η κ. Μητσέλου είχε καταγράψει ως αιτία θανάτου της Ιριδας την αγενεσία φλεβόκομβου, μετέπειτα ωστόσο απέρριψε το ενδεχόμενο να προήλθε από σπάνιο καρδιακό νόσημα, υποστηρίζοντας ότι είχε διαπιστώσει στοιχεία που παρέπεμπαν σε ασφυκτικό θάνατο. Είχε προσθέσει, μάλιστα, ότι η κ. Τσιόλα ενημερώθηκε (τηλεφωνικά…) κάτι που η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας διέψευσε κατηγορηματικά!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κ. Τσιόλα εστράφη δικαστικά για πρώτη φορά στην 20ετή καριέρα της εναντίον συναδέλφου της, μη ανεχόμενη «σκιές» στην επιτέλεση του επιστημονικού έργου της.

Οπως εγνώσθη, οι αντίδικοι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα έχουμε έναν ακόμη (επιμέρους) γύρω στην πολύκροτη «υπόθεση Πισπιρίγκου», που έχει απασχολήσει όσο καμία άλλη τα τελευταία χρόνια την κοινή γνώμη.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ