Αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές: Στο 55% της εκτιμηθείσας ζημιάς οι ενισχύσεις σε Αγχίαλο και Αλμυρό

Με την νέα απόφαση αποσαφηνίζεται το ύψος των αποζημιώσεων λόγω των φυσικών καταστροφών.

αποζημιώσεις

Τροποποιητική απόφαση για αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές σε Αγχίαλο και Αλμυρό.

Με την νέα απόφαση αποσαφηνίζεται το ύψος των αποζημιώσεων λόγω των φυσικών καταστροφών, σε σχέση με το ύψος της εκτιμηθείσας ζημιάς από τις πλημμύρες που έπληξαν την Θεσσαλία από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Έτσι, διευκρινίζεται πως η επιχορήγηση συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου και είναι ίση με το 55% του συνόλου, της κατά περίπτωση εκτιμηθείσας ζημίας, από την αρμόδια Επιτροπή εντοπισμού, καταγραφής και αποτίμησης ζημιών της Περιφέρειας.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο, η επιχορήγηση συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου και είναι ίση με το 55% του ποσού της εκτιμηθείσας ζημίας, από την αρμόδια Επιτροπή εντοπισμού, καταγραφής και αποτίμησης ζημιών της Περιφέρειας, το οποίο δεν καλύπτεται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Από το σύνολο της επιχορήγησης αφαιρείται τυχόν προκαταβολή που έχει λάβει ο δικαιούχος.

Σύμφωνα με το newsit, σε περίπτωση που κατά την προσκόμιση των δικαιολογητικών προκύπτει ότι πρόκειται για μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότη (κάτοχο αγροτικής εκμετάλλευσης), όπως αυτός προσδιορίζεται από το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τότε η επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% της ως άνω επιχορήγησης, ήτοι στο 27,50% του ποσού της εκτιμηθείσας ζημίας.

Κατά τα λοιπά, επισημαίνεται πως εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση του Υπουργού και του Υφυπουργού Οικονομικών «Καθορισμός επιχορήγησης των πληγέντων από τις πλημμύρες της 17ης έως και 20ης Σεπτεμβρίου 2020 σε περιοχές της Δ.Ε. Ν. Αγχιάλου του Δήμου Βόλου και του Δήμου Αλμυρού της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

 

Διαβάστε επίσης:

Αχαΐα: Αυτοψία σε φράγμα Πείρου-Παραπείρου και οικισμούς μετά τα 4,3 Ρίχτερ, άγνωστο το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό

«Βράζει» το Αίγιο από καύσωνα… που υποχωρεί, λιγότερη ζέστη από αύριο αλλά μόνο για λίγες ημέρες

ΠΑΣΟΚ: Η επόμενη μέρα και τα «φλερτ» της ηγεσίας

Ευρωεκλογές: Πώς και γιατί η ακροδεξιά κέρδισε έδαφος στη νεολαία

Νωρίτερα οι συντάξεις Ιουλίου λόγω Αγίου Πνεύματος, οι ημερομηνίες