Άραξος: Ξεκινούν τη Μ. Τέταρτη οι πτήσεις της θερινής σεζόν – Στόχος του 2024 είναι να κρατηθούν τα επίπεδα των 142.000 επιβατών

Ξεκινούν τη Μεγάλη Τέταρτη οι πτήσεις της θερινής σεζόν στο αεροδρόμιο του Αράξου

Άραξο

Μετράμε αντίστροφα για την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν στο αεροδρόμιο του Αράξου με την πρεμιέρα να έχει προγραμματιστεί για τη Μεγάλη Τετάρτη 2 Μαΐου, με πτήση από τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι άνθρωποι του αεροδρόμιου, έχουν προγραμματιστεί ήδη πολλές πτήσεις για τον Μάιο και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η σεζόν του καλοκαιριού για το 2024 θα είναι καλύτερη παρότι υπάρχουν απώλειες.

Μιλάμε για τις απώλειες που έρχονται από την αγορά του Ισραήλ, καθώς τη σεζόν του 2023 επισκέφτηκαν την περιοχή μέσω του αεροδρόμιου Αράξου, σχεδόν 13.000 άτομα από το Ισραήλ που, φέτος, δεν θα έρθουν λόγω του πολέμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η πρεμιέρα θα γίνει τη Μεγάλη Τέταρτη με δύο πτήσεις από τη Ρουμανία και η συνέχεια περιλαμβάνει δύο πτήσεις τη Μεγάλη Πέμπτη από τη Σλοβενία και τρεις τη Μεγάλη Παρασκευή, από τη Γερμανία.

Μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι πτήσεις γίνονται σχεδόν καθημερινές για το αεροδρόμιο με τη μερίδα του λέοντος να είναι από τη Γερμάνια, ωστόσο υπάρχουν και πτήσεις από την Πολωνία, την Ιταλία, το Βέλγιο και τη Λιθουανία. Τον Μάιο έχουν προγραμματιστεί σχεδόν 60 πτήσεις και, από τον Ιούνιο, μπαίνουν στο πρόγραμμα και πτήσεις από τη Λετονία, την Εσθονία και γενικότερα από την αγορά της Βαλτικής στην οποία ποντάρει πολύ το αεροδρόμιο του Αράξου.
Βασικός στόχος του αεροδρόμιου είναι να μπορέσει να κρατήσει τα επίπεδα του 2023, οπότε διακινήθηκαν συνολικά 142.000 επιβάτες.

Η «Πελοπόννησος» μίλησε χθες με τον αερολιμενάρχη Αράξου Γιώργο Γκουβίτσα, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και η φετινή σεζόν θα κινηθεί σε υψηλούς ρυθμούς.

Ο Γιώργος Γκουβίτσας τόνισε: «Παρά το γεγονός ότι θα έχουμε απώλειες από την αγορά του Ισραήλ λόγω του πολέμου που μαίνεται, πιστεύω ότι και φέτος το αεροδρόμιο του Αράξου θα τα πάει καλά. Με βάση της πτήσεις του Μαΐου, αλλά και γενικότερα τα μηνύματα που έχουμε λάβει από tour operators, πιστεύω ότι θα κινηθούμε σε ικανοποιητικά επίπεδα».