Αρετή Κετιμέ στην “Π”: “Είναι αδιανόητο να ζεις με επιδόματα”

Η ταλαντούχα σαντουρίστρια και τραγουδοποιός μιλάει για την καραντίνα, τις επιθέσεις των haters στα social media την περιπέτεια με την stalker θαυμάστρια και την παράρασταση που θα παρουσιάστει στην Πάτρα με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου!

Αρετή Κετιμέ στην "Π": "Είναι αδιανόητο να ζεις με επιδόματα"

Με την Αρετή Κετιμέ γνωριζόμασε πολλά χρόνια. Είναι το κόριτσι που γνώρισαν όλοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 παίζοντας σαντούρι στην Τελετή Έναρξης και που με τα χρόνια έγινε μια ολοκληρωμένη καλλιτέχνιδα που δεν έχει σταματήσει να “διαβάζει” την μουσική, να πειραματίζεται και να δημιουργεί.

Τραγουδοποιός και τραγουδίστρια με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει παραδοσιακά, ρεμπέτικα και σμυρνέικα τραγούδια κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία και αν και η ομορφιά της και η φυσιογνωμια της μοιάζει σαν από άλλη εποχή βγαλμένη, είναι συγχρονισμένη με την γενιά των μιλένιαλ  έχει άποψη και την εκφράζει και δημόσια μπαίνοντας στο στόχαστρο αρκετές φορές. Δεν πάει πολύ καιρός που είχε και προβλήματα με stalker (όρος που χρησιμοποιείται για τους επικίνδυνους «θαυμαστές») ενώ δεν διστάζει να μίλησει και για τους haters του διαδικτύου τους οποίους πολλές φορές έχει βάλει στην θέση τους.

Αρετή Κετιμέ στην "Π": "Είναι αδιανόητο να ζεις με επιδόματα" Αρετή κάτι έχουμε χάσει μάλλον! Κάνεις θέατρο; Αναφέρομαι στην συνεργασία “Πλούτος” Ο καραγκιόζης συναντά τον Αριστοφάνη…

Α.Κ. “Φέτος συνεργαζόμαστε με τον σκιοπαίχτη Ηλία Καρέλλα, τον Λευτέρη Ελευθερίου και τους String demons στην παράσταση “Πλούτος” διασκευασμένη για μικρούς και μεγάλους. Η συνεργασία μου με τον Ηλία τον Καρέλλα είναι εδώ και αρκετά χρόνια σταθερή. Με τους String Demons η συνεργασία μας ξεκίνησε πέρσι σε μία παράσταση που είχαμε κάνει πάλι με τον Καραγκιόζη μας και η συνεργασία μου με τον Λευτέρη Ελευθερίου εναν εξαιρετικό ηθοποιό και μουσικό είναι και αυτή καινούργια”.

Αρετή Κετιμέ στην "Π": "Είναι αδιανόητο να ζεις με επιδόματα" Η συνεργασία πως προέκυψε;

Α.Κ. “Η συνεργασία οργανώθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας με video κλήσεις και κουβέντες από απόσταση αλλά προέκυψε κάτι πολύ όμορφο. Με τον Ηλία Καρέλλα και με τους με String demons είμαστε πια μία όμορφη κομπανία”!

Πως πήγαν οι πρώτες παραστάσεις δεδομένου ότι δεν πάει και πολύς καιρός που “άνοιξαν” οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα δρώμενα.

Α.Κ. “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παίζουμε σε χώρους που είναι πάντοτε γεμάτοι γιατί ο κόσμος πάντα ζητάει να δει και να ακούσει κάτι πρωτότυπο! Η περιοδεία μας ξεκινάει από το Γαλάτσι και το άλσος Βεΐκου στην Αθήνα και θα κάνουμε διάφορες στάσεις στην Ελλάδα! Πράγματι ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που μας προσκαλεί και μας εμπιστεύεται σε μία τέτοια παράσταση”!

Αρετή Κετιμέ στην "Π": "Είναι αδιανόητο να ζεις με επιδόματα" Η εποχή που ζούμε και που ζήσαμε με τα απανωτά lockdown μας έκανε να νιώσουμε ότι είναι σκοτεινή για την τέχνη. Ότι πολεμήθηκε ο πολιτισμός. Ποια είναι η αποψή σου για το γεγονός πως η κυβέρνηση άφησε για το τέλος τα θέματα που απασχολούν τους καλλιτέχνες. Δεν πάει πολύ καιρός από το “Support art workers”.

Α.Κ. “Πράγματι για εμάς τους καλλιτέχνες είναι ουσιαστικά ζοφερό όλο αυτό που ζούμε δεδομένου ότι μας αφαιρέθηκε το επιτήδευμα. Με όρους λογιστικούς χα χα! Επίσης μας αφαιρέθηκε το δικαίωμα να μπορούμε να μην καταντήσουμε επαίτες! Αυτό πρέπει να προβληματίσει τα σωματεία των καλλιτεχνών και να τα ενεργοποιήσει. Για κάποιους καλλιτέχνες και εγώ μέσα σ’ αυτούς δηλαδή είναι αδιανόητο να ζεις με επιδόματα”!

Η ερώτηση είναι λίγο περίεργη όμως είναι κάτι που ρωτάμε όλοι τους γύρω μας. Πως πέρασες στην καραντίνα;

Α.Κ. “Την καραντίνα την πέρασα ήρεμη με ένα άγχος το οποίο ανεβοκατέβαινε και που άλλες φορές μου έδινε μια και με πέταγε κάτω κι άλλες φορές με άφηνε στην ησυχία μου. Συνειδητοποίησα όμως από την άλλη πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει πια για τον κάθε έναν καλλιτέχνη μία διαδικτυακή παρουσία. Έτσι από δω και πέρα θα ετοιμάζω πράγματα βασιζόμενη μόνο σε μένα”.

Αρετή Κετιμέ στην "Π": "Είναι αδιανόητο να ζεις με επιδόματα" Σαν θεατές παρακολουθήσαμε διαδικτυακές και τηλεοπτικές συναυλίες. Είναι ένα υποκατάστατο για όσους αγαπούν την μουσική; Μπήκες στην διαδικασία να σκεφτείς ή και να κάνεις κάποια τέτοια διαδικτυακή συνάντηση;

Α.Κ. “Έκανα πέρσι μετά την πρώτη καραντίνα τα “Black and white sessions”. Μία σειρά από βίντεο τα οποία είχαν να κάνουν με τους λαϊκούς δρόμους της μουσικής μας. Έπειτα κάναμε μία συναυλία με το συγκρότημα του Γιώργου Κωτσίνη στην περιφέρεια Αττικής. Είναι κάτι που το έχει ανάγκη ο κόσμος”!

Δεν φοβάσαι να μιλήσεις και να εκφράσεις την αποψή σου για διάφορα θέματα της επικαιρότητας. Είσαι δραστήρια στα social media οπότε σίγουρα θα έχεις και haters να σχολιάζουν άσχημα πράγματα είναι κάτι που σε επηρεάζει; Απαντάς;

Α.Κ. “Η αλήθεια είναι ότι μετά από κάποια πράγματα τα οποία είπα συνειδητοποίησα πως αρκετός κόσμος ενώ μπαίνει και διαβάζει υποτίθεται ότι γράφεις με συγχωρείτε που θα το πω αλλά, δεν καταλαβαίνει ελληνικα! Αποφάσισα να είμαι φειδωλή στις δηλώσεις μου όχι μόνο γι’ αυτό που προανέφερα αλλά και για έναν άλλο λόγο. Επειδή έχουμε μία αίσθηση οι άνθρωποι πως θα μπούμε και θα γράψουμε μία δήλωση και κατ’ αυτό τον τρόπο θα αλλάξει κάτι. Μοιραία λοιπόν θεωρούμε σταδιακά πως πρέπει να έχουμε λόγο επί παντός επιστητού και αποκτούμε μία ιδέα ότι ο λόγος μας είναι θεϊκός! Είναι πολύ μεγάλο λάθος αυτό! Και δεν θα ήθελα να εθιστώ σε κάτι τέτοιο (χαχα).
Haters αυτή η μάστιγα χαχα ! Είναι εύκολο να κρίνεις, όταν ακριβώς δεν κάνεις τίποτα. Αν και δεν έχω πολλούς τέτοιους ακροατές έχω όμως stalker ή τουλάχιστον είχα μέχρι πρότινος. Πίστεψέ με είναι πολύ πιο δύσκολη αυτή η κατηγορία.”

Αρετή Κετιμέ στην "Π": "Είναι αδιανόητο να ζεις με επιδόματα" Τι άλλο ετοιμάζεις το καλοκαίρι του 2021;

Α.Κ. “Θα κάνουμε μία μικρή περιοδεία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου αφιέρωμα στα “κλέφτικα” τραγούδια της επανάστασης. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με το δημοτικό περιφερειακό θέατρο Αγρινίου και νιώθω ιδιαίτερη χαρά.Θα είμαστε με μία παρέα εξαιρετικών μουσικών όπως Παναγιώτης Τσάκος και θεοδόσης Συκιώτης (λαούτο), Περικλής Κατσώτης (κρουστά), Γιάννης Πούλιος (βιολί), Αντώνης Καλιούρης (κλαρίνο) και ένας πολύ σπουδαίος τραγουδιστής ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Επίσης κάνω κάποιες ηχογραφήσεις οι οποίες θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του επόμενου έτους και είμαι πολύ ενθουσιασμένη”.

Στην Πάτρα που έχεις βρεθεί πάρα πολλές φορές,θα ξανεβρεθείς στις 31 Ιουλίου με τα “Κλέφτικα”. Τι θα ακούσουμε;

Α.Κ. “Θα ακούσετε αυτό το πολύ ωραίο πρόγραμμα που ετοιμάσαμε με τα παιδιά και φυσικά με την Μαίρη Τσιρώνη που από κοινού έχουμε κάνει την επιμέλεια της μουσικής και των κειμένων για το πρόγραμμα με τα “κλέφτικα” στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πρόκειται για ένα θεατρικό αναλόγιο με μουσική ενώ την αφήγηση έχει αναλάβει ο Ηλίας Καρελλάς αλλά και η Μαίρη. Ανυπομωούμε να παίξουμε τραγούδια όσο πιο πιστά μπορούμε. Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω πολύ τον Νίκο Καραγέωργο τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου που μας εμπιστεύεται και μας προσκαλεί να πραγματοποιήσουμε αυτές τις βραδιές”.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Πες το με ένα... πανό - Μια ξεχωριστή δήλωση αγάπης!
Τρόμος για την Πατρινή πρώην Σταρ Ελλάς Διονυσία Κουκίου – Τη λήστεψαν κουκουλοφόροι
Λεωνίδας Βασιλακόπουλος: Ο Πατρινός τραγουδιστής μιλάει για το The Voice, τον Πάνο Μουζουράκη και για τα δύσκολα χρόνια στα συσσίτια του δήμου!
«Daniele for Charity» : Φιλανθρωπικό δείπνο με συμμετοχή πολλών Πατρινών