«Άρνηση» για 4 ανεμογεννήτριες στα Καλάβρυτα

Αρνήθηκε να γνωμοδοτήσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων για το νέο Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας

«Άρνηση» για 4 ανεμογεννήτριες στα Καλάβρυτα

Αρνήθηκε να γνωμοδοτήσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων στο θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για ένα έργο κατασκευής και λειτουργίας Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 20,7 MW.  Το έργο προβλέπεται στη μελέτη να περιλαμβάνει και συνοδά έργα οδοποιίας αλλά και ηλεκτρικής διασύνδεσης.

Αν και μέχρι στιγμής έχει γνωμοδοτήσει θετικά υπέρ του έργου το κοινοτικό συμβούλιο Σκεπαστού και οι πρόεδροι Κερπινής και Πλατανιώτισσας, ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη του δημοτικού συμβουλίου δεν έδειξαν διάθεση να ενστερνιστούν τις θετικές τους απόψεις.

«Τα έργα αυτά έχουν πάρει έγκριση από τη ΡΑΕ για να εκτελεστεί το έργο. Πρόκειται για τέσσερις ανεμογεννήτριες σε συγκεκριμένη θέση. Ζητήσαμε τη γνώμη των συμβουλίων και δεν υπάρχει ιδιαίτερη αντίδραση από τους προέδρους. Από τις τέσσερις ανεμογεννήτριες, οι δύο έχουν περισσότερη επαφή με Πλατανιώτισσα και οι άλλες γειτνιάζουν με Κερπινή. Ομως, υπάρχει ένα θέμα: Σε αποφάσεις ανάλογες είχαμε πει να προχωρήσει μια μελέτη χωροθέτησης από την Περιφέρεια σχετικά με το που μπορούν να μπαίνουν ανεμογεννήτριες. Αυτό δεν έχει προχωρήσει. Επειδή, λοιπόν, ενδέχεται να εμφανιστούν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις, προτείνω να σταθούμε στην παλιά μας θέση και να πούμε ότι δεν μπορούμε να εγκρίνουμε τη μελέτη αν δεν ολοκληρωθεί το χωροταξικό σχέδιο από την περιφέρεια. Αρνούμαστε να εκφέρουμε γνώμη, θα πάει στην Περιφέρεια και θα δούμε τι θα γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments