Ασπρόπυργος: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με 9 συλλήψεις και χιλιάδες μέτρα καλωδίων ρευματοκλοπής
Στην επιχείρηση συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, drone και αστυνομικός σκύλος, ενώ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποξήλωσαν παράνομες συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος

Εννέα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ειδικής αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε οικισμούς Ρομά στον Ασπρόπυργο, ενώ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προχώρησαν στην αποξήλωση παράνομων καλωδίων που φέρονται να χρησιμοποιούνταν για ρευματοκλοπές.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της 28ης Μαΐου 2026 από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής της ΓΑΔΑ, με τη συμμετοχή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε βάρος των εννέα συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες, κατά περίπτωση, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και ενδοοικογενειακή βία.
Αποξηλώθηκαν 2.720 μέτρα καλωδίων
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο ζήτημα των ρευματοκλοπών, καθώς συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποξήλωσαν καλώδια συνολικού μήκους 2.720 μέτρων.
Τα καλώδια, σύμφωνα με τις Αρχές, είχαν τοποθετηθεί παράνομα και χρησιμοποιούνταν για την κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η επιχείρηση εντάσσεται σε στοχευμένες δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών και παράνομων συνδέσεων ηλεκτροδότησης στην περιοχή.
Οι παραβάσεις του ΚΟΚ
Παράλληλα, οι αστυνομικοί βεβαίωσαν 29 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι παραβάσεις αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους, έλλειψη παιδικού καθίσματος και μη διενέργεια ΚΤΕΟ.
Επιπλέον, αφαιρέθηκαν επτά άδειες κυκλοφορίας και έξι άδειες οδήγησης.
Ποιες δυνάμεις συμμετείχαν
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από τη Δίωξη και Εξιχνίαση Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, την ΟΠΚΕ, την ΟΠΔΙ, την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., καθώς και από τις Διευθύνσεις Τροχαίας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.
Συνδρομή παρείχαν επίσης αστυνομικός σκύλος και μη επανδρωμένο αεροσκάφος, drone, για την υποστήριξη των ελέγχων.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε έχει υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Αμπελόκηποι: Ισόβια στον 39χρονο για τη δολοφονία της συζύγου του με σφυρί
- Το κινητό του χτυπούσε και μετά τη σύλληψη: Πώς ο 27χρονος έστηνε απάτες με ενοικιάσεις και προσλήψεις
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News