Αθάνατο Ελληνικό ποδόσφαιρο, η FIFA «δικαιώνει» τη Ζάκυνθο, άνω-κάτω η Super League 2!

Η μπάλα πλέον είναι στα πόδια της Ζακύνθου καθώς με αυτό το έγγραφο-απάντηση της FIFA η ΕΕ θα καλεστεί να εφαρμόσει τον νόμο και να ανοίξει το σύστημα για να μπορέσουν οι ερασιτέχνες παίκτες της Ζακύνθου να γίνουν επαγγελματίες

Αθάνατο Ελληνικό ποδόσφαιρο, η FIFA «δικαιώνει» τη Ζάκυνθο, άνω-κάτω η Super League 2!

Στο αθάνατο Ελληνικό ποδόσφαιρο το μόνο σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν πλήττεις και ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ!

Προσέξτε τι συμβαίνει στη Super League 2.  Η Διεθνής Ομοσπονδία μετά από παρέμβαση της Ζακύνθου και όχι της ΕΠΟ, μελέτησε τον φάκελο του είχε προσκομίσει η ομάδα του Ιονίου και μέσα σε χρόνο ντε-τε η Ομοσπονδία απάντησε με e- mail στην ομάδα της Ζακύνθου.

Μια απάντηση που κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ. Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών. Η FIFA απαντά ότι η Ζάκυνθος από την στιγμή που έχουν κλείσει οι μεταγραφικές περίοδοι του καλοκαιριού στις 31/8, μπορεί να κάνει μετακίνηση των ερασιτεχνών παικτών της και να τους κάνει επαγγελματίες, αφού αυτή η περίπτωση δεν θεωρείται μεταγραφή για την FIFA.

Aναφέρει λοιπόν:  “Η ανακατάταξη από ερασιτέχνες σε επαγγελματίες δεν θεωρείται εγγραφή αλλά αλλαγή της κατάστασης ενός παίκτη, επομένως, αυτοί οι παίκτες δεν θα απαιτούσαν νέα εγγραφή επειδή είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο HFF στο σύλλογο.  Ωστόσο, μια τέτοια αλλαγή του καθεστώτος θα επιτρέπεται μόνο για παίκτες που ήταν ήδη εγγεγραμμένοι στο Zakynthos 1961 F.C. (ο ίδιος σύλλογος που θα συμμετάσχει στη Super League 2) ως ερασιτέχνης πριν από το τέλος της περιόδου εγγραφής για επαγγελματίες που καθορίστηκαν από το HFF, δηλαδή πριν από τις 31 Αυγούστου 2021.”

Με λίγα λόγια λέει ότι η Ζάκυνθος μπορεί να κάνει επαγγελματίες τους παίκτες της που είχε στο δυναμικό της πριν από την 31η Αυγούστου. Για την ομάδα, αυτή η εξέλιξη είναι μια νίκη με απώλειες βέβαια για τους νησιώτες αλλά μια μεγάλη νίκη που την κρατά ζωντανή στη SL2. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στην ΕΠΟ θα βρίσκεται ο νομικός εκπρόσωπος της Ζακύνθου ο οποίος θα κάνει όλες τις ενέργειες που χρειάζονται. Από τα χθες, έχει ενημερωθεί από την FIFA και η ΕΙΜ (Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών), η οποία καλείται πλέον να ενημερώσει την Ε.Ε. της ΕΠΟ για την τροπή των γεγονότων.

Η μπάλα πλέον είναι στα πόδια της Ζακύνθου καθώς με αυτό το έγγραφο-απάντηση της FIFA η ΕΕ θα καλεστεί να εφαρμόσει τον νόμο και να ανοίξει το σύστημα για να μπορέσουν οι ερασιτέχνες παίκτες της Ζακύνθου να γίνουν επαγγελματίες.

Ioniansports

 

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ