Το ΠΕΑΚ στο Αθλητικό Συνέδριο: Σημαντικές παρεμβάσεις Παπαδημάτου-Κουρέτα-Ασημακόπουλου

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ έκανε καίριες παρεμβάσεις και κατέθεσε πολλές προτάσεις στη διάρκεια του Αθλητικού Συνεδρίου που φιλοξενήθηκε στο Τόφαλος».

Το ΠΕΑΚ στο Αθλητικό Συνέδριο: Σημαντικές παρεμβάσεις Παπαδημάτου-Κουρέτα-Ασημακόπουλου Ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Νίκος Παπαδημάτος
“Ο ανοιχτός διάλογος μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων αποτελεί τον καταλύτη ώστε να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση των καθημερινών μας αναγκών αλλά και των προβλημάτων που βιώνει το σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή μας. Προβλήματα που μέσα από την ανάληψη στοχευμένων πρωτοβουλιών μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς το κόστος να είναι υπέρογκο” τόνισε ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Παπαδημάτος στη διάρκεια της τοποθέτησής του στο Συνέδριο για την Εθνική Στρατηγική στον Αθλητισμό που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.
Ο κ. Παπαδημάτος εστίασε μεταξύ άλλων στην διάρκεια της ομιλίας του σε ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ Πάτρας και στις σημαντικές προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από την Επιτροπή Διοίκησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία τους.
«Θα πρέπει άμεσα να κινηθούμε εκτός των περιορισμένων πλαισίων της ταύτισης των επιτυχιών της λειτουργίας των εγκαταστάσεών μας μόνο με τις επιτυχίες των ομάδων που τις χρησιμοποιούν» είπε ο κ. Παπαδημάτος αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την στήριξή του σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται για την υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών από τις εγκαταστάσεις. Ωστόσο σε αυτό το σημείο πρόσθεσε πως τα κόστη λειτουργίας είναι εξαιρετικά υψηλά και πως εξυπηρετούνται από την κρατική χρηματοδότηση, η οποία είναι μεν γενναία αλλά οι νέες απαιτήσεις που δημιουργεί η ενεργειακή κρίση πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.
Τόνισε δε χαρακτηριστικά:
«Η λειτουργία των δύο κολυμβητικών δεξαμενών απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της Κρατικής επιχορήγησης, με δαπάνες δυσβάσταχτες, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο με τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και του ρεύματος, με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του κόστους λειτουργίας τους. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν η συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων σε σχέση με την αντιμετώπιση των φθορών χρήσης αλλά και η συμμόρφωση με την πληρότητα των απαιτούμενων προϋποθέσεων για την ενδεχόμενη φιλοξενία διεθνών αθλητικών διοργανώσεων.
Συνεκτιμώντας λοιπόν αυτά τα δεδομένα και στρέφοντας το βλέμμα μας στο μέλλον, αβίαστα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως για τη διασφάλιση της λειτουργίας και της βιωσιμότητας αυτών των χώρων θα πρέπει τάχιστα να οδηγηθούμε και στην περιοχή μας στη λειτουργία πολυμορφικών, ενεργειακά αναβαθμισμένων, αθλητικών εγκαταστάσεων.
Να κινηθούμε δηλαδή σε άξονες μονιμότερης και εξασφαλισμένης διάδρασης των χώρων μας με το αθλητικό κοινό μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων που δίνουν ώθηση και αναπτυξιακή προοπτική. Είναι αναγκαίο να δημιουργήσουμε υποδομές που να δίνουν δυνατότητες διεξαγωγής εκδηλώσεων διεθνών προδιαγραφών και νεοφυών δράσεων. Να αναβαθμίσουμε δηλαδή με τις απαραίτητες υποδομές τις εγκαταστάσεις μας ώστε να μετατραπούν σε σύγχρονους χώρους πολλαπλών χρήσεων.
Σε άλλο σημείο της ομιλία του ο κ. Παπαδημάτος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία εκπόνησης μακροπρόθεσμου στρατηγικού πλάνου για την ανάπτυξη θαλάσσιων αθλητικών δραστηριοτήτων σε όλη την έκταση του Πατραϊκού και του Κορινθιακού κόλπου. Τόνισε πως οι καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ευνοούν την ανάπτυξη του συνόλου συγκεκριμένων δραστηριοτήτων όπως το surfing, το kitesurfing η ιστιοπλοΐα, η διεξαγωγή αγώνων μεγάλων αποστάσεων και πολλά άλλα θαλάσσια σπορ σε επίπεδο παγκόσμιων προδιαγραφών.
«Η ανάπτυξη εγκαταστάσεων και υποδομών που θα έχουν ως επίκεντρό τους την θάλασσα, εφόσον αυτό γίνει κατόπιν σοβαρού και εμπεριστατωμένου σχεδιασμού, θα συνεισφέρει πολυεπίπεδα και σε τομείς πέραν του αθλητισμού όπως ο αθλητικός και ο ιατρικός τουρισμός.» είπε ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας.
Το ΠΕΑΚ στο Αθλητικό Συνέδριο: Σημαντικές παρεμβάσεις Παπαδημάτου-Κουρέτα-Ασημακόπουλου
Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ
Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου ο αντιπρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας Μιχάλης Κουρέτας αναφέρθηκε στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία δυόμισι χρόνια στο χώρο του Αθλητισμού και εξήρε τις προσπάθειες του Υφυπουργού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και των συνεργατών του για αυτές τις σημαντικές τομές.
Συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων με το γεγονός ότι ο κ. Αυγενάκης δεν δίστασε για αυτές να συγκρουστεί με ανθρώπους που πρέσβευαν μέχρι σήμερα τη στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση, ο κ. Κουρέτας είπε πως ήδη έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να ανοίξουν νέοι δρόμοι για τον Αθλητισμό που σύντομα θα αποδώσουν καρπούς για τις νέες γενιές.
Και αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή μας που διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα, έτσι ώστε να υπάρχει ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων σε θάλασσα και βουνό, ενώ ταυτόχρονα η Πάτρα θα μπορέσει να αποτελέσει το κέντρο της αθλητικής δράσης και της τουριστικής ανάπτυξης με τα Καλάβρυτα, την Αρχαία Ολυμπία και τους Δελφούς να λειτουργούν συνδυαστικά και ισότιμα στις προοπτικές μίας συνολικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.
Το ΠΕΑΚ στο Αθλητικό Συνέδριο: Σημαντικές παρεμβάσεις Παπαδημάτου-Κουρέτα-Ασημακόπουλου
Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Το θέμα της αναβάθμισης του ΠΕΑΚ Πάτρας σε σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο για τη Δυτική Ελλάδα ανέπτυξε στην παρέμβασή του στο Αθλητικό Συνέδριο ο γενικός γραμματέας της Επιτροπής Διοίκησης Αριστείδης Ασημακόπουλος.
Ο κ. Ασημακόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως Κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων 2,5 ετών, η Επιτροπή Διοίκησης διαμορφώνει τόσο τις ενέργειές της όσο και τις στοχεύσεις της, με σύγχρονο τρόπο, επιδιώκοντας:
– Την αυξημένη ταχύτητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων μέσω συχνών συνεδριάσεων και πυκνής επικοινωνίας με το προσωπικό του ΠΕΑΚ,
– Τον εξορθολογισμό και τη διαρκή παρακολούθηση και διαχείριση της εκτέλεσης του ετήσιου προϋπολογισμού,
– Την ισχυρή και διαρκή συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία,
– Την ισχυρή συνεργασία με την τοπική επιχειρηματικότητα,
– Την έγκαιρη εκτέλεση έργων συντήρησης/αποκατάστασης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, και
– Τον σχεδιασμό μελλοντικών έργων για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, τον οποίον επικοινωνεί με την ΓΓΑ.
Στη συνέχεια προχώρησε αναλυτικά στις εργασίες συντήρησης αποκατάστασης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ και ανέφερε σημαντικές πρωτοβουλίες για το εξορθολογισμό καιτη η διαχείριση του ετήσιου προϋπολογισμού εκ μέρους της Επιτροπής Διοίκησης
«Οι ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί έως σήμερα στην κατεύθυνση του σχεδιασμού της αναβάθμισης των υποδομών των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ έχουν οδηγήσει:
– Στην ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου Α. ΠΕΠΑΝΟΣ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»,
– Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΓΓΑ και της ΠΔΕ για την προετοιμασία και σύνταξη των μελετών για την ανάπλαση του κολυμβητηρίου της Αγυιάς και την αποκατάσταση του βοηθητικού του γυμναστηρίου Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ,
– Στην ολοκλήρωση σύνταξης των τεχνικών προτάσεων, από μέρους των τεχνικών υπηρεσιών της ΓΓΑ, για τη διαμόρφωση νέου γηπέδου τοξοβολίας, την περίφραξη του Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ και την αντικατάσταση του παρκέ της εσωτερικής σάλας» κατέληξε ο κ. Ασημακόπουλος.
Το ΠΕΑΚ στο Αθλητικό Συνέδριο: Σημαντικές παρεμβάσεις Παπαδημάτου-Κουρέτα-Ασημακόπουλου
Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ