Άθλος, Ακαδημία των Σπορ, Ερυθρός Αστέρας, Ερμής κατά ΠΕΑΚ

«Δεν υπάρχει στοιχειώδης προγραμματισμός»

Άθλος, Ακαδημία των Σπορ, Ερυθρός Αστέρας, Ερμής κατά ΠΕΑΚ

«Αναγκαστήκαμε να διαμαρτυρηθούμε γιατί φτάσαμε στο αμήν. Δεν γίνεται κάθε τρεις και λίγο, χωρίς επί της ουσίας προγραμματισμό και έγκαιρη ενημέρωση, να ψάχνουμε λύσεις με αποτέλεσμα να μένουμε για 3-4 ημέρες εκτός προπονήσεων με ότι συνέπειες μπορεί κάτι τέτοιο να επιφέρει». Αυτά τόνισε ο προπονητής της Ακαδημίας των Σπορ, Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, μιλώντας για το θέμα που προέκυψε με το ΠΕΑΚ και την «έξωση» της ομάδας του αλλά και των Ερυθρού Αστέρα, Ερμή, Άθλου (ακολουθεί η κοινή τους ανακοίνωση), λόγω της φιλοξενίας στο Εθνικό κλειστό γυμναστήριο «Κ. Πετρόπουλος» του Πανελλήνιου πρωταθλήματος πυγμαχίας Εφήβων-Νεανίδων και Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών.

Ακολούθως ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος επισήμανε τα εξής: «Σαφώς και θέλουμε να έρχονται μεγάλες διοργανώσεις στην πόλη μας και χαρήκαμε για την επιτυχία τόσο στο πόλο όσο και στην πυγμαχία. Όμως ζητάμε προγραμματισμό και συνεργασία με τον ΠΕΑΚ. Να ξέρουμε για παράδειγμα από τον Σεπτέμβριο για να οργανωθούμε και κυρίως, αφού ξεσπιτωνόμαστε θα πρέπει να βρεθεί άλλος χώρος για να φιλοξενηθούμε».

«Και πέρυσι έγιναν τα ίδια. Παίζαμε τελικό Πελοποννήσου και δεν μπορέσαμε παραμονές του αγώνα να κάνουμε έστω μία προπόνηση στη φυσική έδρα της ομάδας μας στο Εθνικό κλειστό γυμναστήριο “Κ. Πετρόπουλος”. Τώρα μείναμε τέσσερις ημέρες εκτός προπονήσεων» μας είπε με τη σειρά της η τεχνική διευθύντρια του Ερυθρού Αστέρα, Ελένη Λεγάτου και πρόσθεσε: «Προσπαθήσαμε με μεσοβέζικες λύσεις να μείνουν τα τμήματα μας σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Όλα τα πρωταθλήματα είναι σε εξέλιξη. Δεν έχουμε θέμα με τις σπουδαίες διοργανώσεις που έρχονται στην Πάτρα, θέμα έχουμε με την αναταραχή που δημιουργείται όταν δεν υπάρχει συνεννόηση όπως συνέβη τώρα για μία ακόμη φορά».

Ο αντιπρόεδρος του Ερμή, Βαγγέλης Ξυγκάκης, συμπλήρωσε: «Καταρχήν είναι άλλο οι διοργανώσεις που πρέπει να έρχονται στην πόλη και άλλο η συμπεριφορά που τυγχάνουν οι ομάδες μας. Μαθαίνουμε πάντα για τα πάντα την τελευταία στιγμή. Αυτό είναι ένα επιλαμβανόμενο φαινόμενο. Ζητάμε να υπάρχει μία τάξη. Δεν είναι δική μας η εγκατάσταση για να κάνουμε ότι θέλουμε. Όμως τα προγράμματα μας τα έχουμε παραδώσει από τον Σεπτέμβριο και εάν υπάρχει σωστός προγραμματισμός δεν θα βρισκόμαστε μπροστά σε δυσάρεστες καταστάσεις όπως συνέβη και πάλι, που δεν ψάχναμε απλώς να βρούμε γήπεδα για προπονήσεις, αλλά και για τους αγώνες».

Η γενική γραμματέας του Άθλου, Ελένη Τσικριτσή υπογράμμισε τα εξής: «Η διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι μια δύσκολη εξίσωση για τους διοικούντες. Είναι θεμιτό να παραχωρούνται σε αθλητικές διοργανώσεις από τις οποίες προκύπτουν πολλαπλά οφέλη, αυτό όμως θα πρέπει να γίνεται με σχεδιασμό και προγραμματισμό, ώστε να μπορούμε να συνυπάρξουμε».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν Άθλος Πατρών, Ακαδημία των Σπορ, Ερμής και Ερυθρός Αστέρας έχει ως εξής:
«Καταρχήν δηλώνουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην ανάληψη αθλητικών γεγονότων από οποιονδήποτε φορέα , αναγνωρίζοντας τα οφέλη που προκύπτουν για την πόλη μας και για την τοπική κοινωνία, αρκεί αυτά να έχουν στρατηγική ορθής διαχείρισης και προγραμματισμού, ώστε η διεξαγωγή τους να μην εμποδίζει άλλα προγραμματισμένα και από καιρό γνωστά αθλητικά γεγονότα.

Σεβόμενοι την προσπάθεια ανάπτυξης οποιουδήποτε αθλήματος στην Ελλάδα, τόσο των ομοσπονδιών τους όσο και των συλλόγων τους, ωστόσο είμαστε αναγκασμένοι να διαμαρτυρηθούμε εντόνως, όταν σε εκατοντάδες αθλητές-τριες, γονείς αθλητών, χορηγών και υποστηρικτών, φιλάθλων, μελών διοικητικών συμβουλίων, προπονητών συλλόγων, ενώσεις και τοπικές επιτροπές, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα, γιατί απουσιάζει ο στοιχειώδης προγραμματισμός στην παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων μεσούσης της αγωνιστικής χρονιάς. Τις προηγούμενες ημέρες νιώσαμε ότι δεν υπολογίστηκαν οι δικές μας προσπάθειες, όταν έμειναν “άστεγα αθλήματα” βόλεϊ και χάντμπολ, που προσπαθούν να επιβιώσουν και να προσφέρουν τα μέγιστα στον αθλητισμό.

Την εβδομάδα που πέρασε και συγκεκριμένα από την Πέμπτη (2/2) οι ομάδες έμειναν χωρίς προπονήσεις και κλήθηκαν να αγωνιστούν την Κυριακή (6/2) στα επίσημα πρωταθλήματα που συμμετέχουμε, έχοντας λάβει διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας, ότι οι προγραμματισμένοι αγώνες από τον Σεπτέμβριο του 2022 θα διεξάγονταν κανονικά. Αντί αυτού εκτεθήκαμε σε ομάδες που κατέφθαναν για να αγωνιστούν εκτός έδρας κι είχαμε σοβαρές βαθμολογικές επιπτώσεις:

-Ο αγώνας Α2 ανδρών χάντμπολ Ακαδημία των Σπορ – Πήγασος Κυψέλης είχε οριστεί να αρχίσει με άδεια αγώνος στις 6:00μ.μ. και άρχισε στις 7:10μ.μ., διότι δεν είχε ολοκληρωθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Εφήβων – Νεανίδων. Ο αγώνας χάντμπολ ενώ ξεκίνησε, στο άκουσμα της κακοκαιρίας λίγα λεπτά πριν τελειώσει η φιλοξενούμενη ομάδα αποχώρησε και μηδενίστηκε για να προλάβει η αποστολή να επιστρέψει στην Αθήνα.

-Ο ορισμένος αγώνας Β΄ Εθνικής Γυναικών βόλεϊ , Ερυθρός Αστέρας – Σπαρτιατικός ήταν ορισμένος στις 8:00μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι πάλι με άδεια επίσημη, αλλά τελευταία στιγμή “μετακόμισε” σε άλλο γήπεδο και συγκεκριμένα στην “Παναχαϊκής”, αφού αναβλήθηκαν εκεί άλλες προγραμματισσμένες αναμετρήσεις, γιατί έπρεπε να διεξαχθεί ο αγώνας γυναικών, μιας και η Σπάρτη είχε διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φθάσει στην Πάτρα.

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι η αίγλη των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων ξεφτίζει όταν παράλληλα απειλείται η διεξαγωγή προγραμματισμένων Πανελληνίων Αγώνων κορυφαίων κατηγοριών.

Το μόνο που ζητάμε είναι σεβασμός στην προσπάθεια των παιδιών και των αθλητών-τριων μας που προσπαθούμε να τα γαλουχήσουμε δια μέσω του αθλητισμού, τα οποία θα είναι οι αυριανοί πολίτες της χώρας μας και το μέλλον της Ελλάδας που θα κρίνει και θα κρίνεται για τους ΠΑΝΤΕΣ και τα πάντα.

Σεβασμό στις προσπάθειες των Σωματείων μας που είναι οι τακτικοί χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων. Κι εφόσον τίθενται αιτήματα φιλοξενίας άλλων αθλητικών διοργανώσεων να γίνεται με όρους και προϋποθέσεις που δεν ματαιώνουν τις προσπάθειες των υπολοίπων.
Πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Προειδοποιούμε ότι στο μέλλον δεν θα συνηγορήσουμε σε περιπτώσεις που μας αποκλείουν από τα δημόσια γήπεδα, τα οποία φροντίζουμε και συντηρούμε από το υστέρημά μας και τους φόρους πού πληρώνουμε στο κράτος.
Το δικαίωμα στην άθληση και στην χρήση των δημόσιων εγκαταστάσεων είναι όλων».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments