Αβραάμ Ανδριόπουλος στην «Π»: «Ηρθε η ώρα τα Καλάβρυτα να αλλάξουν σελίδα…»

Ο νέος υποψήφιος δήμαρχος Καλαβρύτων,παραχωρεί στην «Π» την πρώτη του συνέντευξη και διαβεβαιώνει εξαρχής ότι στην δική του παράταξη, αλαζονικές συμπεριφορές, ρεβανσισμοί και φαινόμενα σήψης, δεν έχουν καμία θέση.

Αβραάμ Ανδριόπουλος στην «Π»: «Ηρθε η ώρα τα Καλάβρυτα να αλλάξουν σελίδα...»

Πριν από μια εβδομάδα, ο ίδιος επιβεβαίωσε πλήρως – με γραπτή του δήλωση – την πληροφορία που μια ημέρα πριν είχε δημοσιεύσει η «Πελοπόννησος» για επερχόμενη υποψηφιότητά του στον Δήμο Καλαβρύτων και σήμερα παραχωρεί στην «Π» την πρώτη του συνέντευξη .

Ο γνωστός επιχειρηματίας, Αβραάμ Ανδριόπουλος γεννήθηκε στους Αγίους Θεοδώρους Σειρών Καλαβρύτων, όπου έκανε τα πρώτα βήματα της ζωής του. Εν συνεχεία εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου τελείωσε το Οικονομικό Λύκειο και κατόπιν εισήχθη στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται από το 1983 στον χώρο του κρέατος και τροφίμων στην Αθήνα, έχοντας μια βιομηχανία κρέατος και 6 πολυκαταστήματα.

– Πώς προέκυψε η υποψηφιότητά σας για τον Δήμο Καλαβρύτων, με δεδομένο ότι δεν είχατε – κατά το παρελθόν -αυτοδιοικητική ή άλλη πολιτική δράση;

«Όντως μέχρι σήμερα, δεν είχα καμία ενασχόληση με την πολιτική, παρά μόνο με τις επιχειρήσεις μου. Όλα αυτά τα χρόνια, όμως, δεν έχανα την ευκαιρία να επισκέπτομαι συχνά τον τόπο που γεννήθηκα, να συναναστρέφομαι με τους συμπατριώτες μου, να ακούω τους προβληματισμούς τους, τις σκέψεις τους και τις προτάσεις τους για το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας. Αυτή λοιπόν η διαρκή και έκδηλη αγάπη για τον τόπο που γεννηθήκαμε, αποτέλεσε την αφορμή.

Η παρότρυνση και προτροπή φίλων και συμπατριωτών να θέσω υποψηφιότητα για δήμαρχος Καλαβρύτων αποτέλεσε το εφαλτήριο, ώστε όλοι μαζί να συστρατευτούμε σε έναν κοινό αγώνα. Έτσι αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου αποκλειστικά στις υπηρεσίες αυτού του τόπου».

– Σε ποιο πλαίσιο θα κινηθεί ο Συνδυασμός σας, σε επίπεδο προσώπων, κομμάτων και υπαρχουσών δημοτικών παρατάξεων;

«Ο συνδυασμός μας είναι ανοιχτός σε όλες τις συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, οι οποίοι πέρα από κόμματα και συνδυασμούς, μακριά από ιδιοτέλειες και προσωπικά συμφέροντα που έχουν διάθεση για ανιδιοτελή  προσφορά στον τόπο.

Ειδικά οι νέοι μας, οι οποίοι όχι μόνο θα πρέπει να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, αλλά επιπλέον θα πρέπει να αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά του συνδυασμού, ώστε με την συνδρομή και την αρωγή τη δική μας, να κληθούν να τις σχεδιάσουν και να τις υλοποιήσουν.

Το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών, δηλαδή αυτό που οι συμπολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν στην κάλπη, θα είναι το αν θέλουν η δημοτική αρχή να αποτελείται από τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι χρόνια είχαν τα ηνία στον δήμο – με τα όποια αποτελέσματα τα οποία δεν θα ήθελα να τα σχολιάσω στην παρούσα φάση – ή αν θα εμπιστευτούν νέους ανθρώπους, άφθαρτους, οι οποίοι και την διάθεση έχουν αλλά και την τεχνογνωσία και την εμπειρία από την έως τώρα επαγγελματική τους σταδιοδρομία να προσφέρουν.

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι αλαζονικές συμπεριφορές, τυχόν ρεβανσισμοί και φαινόμενα σήψης, δεν έχουν καμία θέση στην δική μας παράταξη».

– Δεν ήταν αποτρεπτικός, στην απόφασή σας, ο παράγοντας ενός δημάρχου, του κ. Θανάση Παπαδόπουλου, που εμφανίζεται ως ισχυρός υποψήφιος και μόνος του μέχρι να ανακοινώσετε εσείς;

«Αντίθετα, πιστεύω απόλυτα ότι η απερχόμενη δημοτική Αρχή με δήμαρχο τον κ. Θανάση Παπαδόπουλο, ότι είχε να δώσει το έδωσε. Ήρθε η ώρα ο τόπος μας να αλλάξει σελίδα. Πιστεύω ότι είχε την δική της ευκαιρία, την τετραετία που διανύουμε. Δυστυχώς όμως, δεν κατόρθωσε να πείσει.

Από την συναναστροφή μου με συμπατριώτες μας, εισπράττω καθημερινά μια γενική δυσαρέσκεια έναντι της απερχόμενης δημοτικής αρχής, η οποία προέρχεται είτε από ασυνέπεια λόγων κι έργων σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες της παράταξης Παπαδόπουλου, είτε από αλαζονικές συμπεριφορές, δυστυχώς έναντι αυτών που έχουν αντίθετη άποψη. Συμπεριφορές δηλαδή ξένες με τα ήθη της Καλαβρυτινής κοινωνίας».

– Θα υπάρξει κομματική στήριξη στην υποψηφιότητά σας;

«Αυτό δεν είναι δικό μου θέμα. Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι ότι ο συνδυασμός μας θα είναι κομματικά ανεξάρτητος, θα αποτελείται από ενεργούς πολίτες, είτε πρόσκεινται είτε όχι σε κάποιο κόμμα, με αποκλειστικό γνώμονα να υπηρετήσουν τον  τόπο μας. Αυτό που επίσης μπορώ να διαβεβαιώσω, είναι ότι ούτε ποτέ επιδιώξαμε, ούτε στο μέλλον πρόκειται να επιδιώξουμε, το “χρίσμα” κανενός κόμματος. Φυσικά δεν μπορούμε να αποτρέψουμε ούτε και να απορρίψουμε την στήριξη οποιουδήποτε κόμματος στο συνδυασμό μας, αν θεωρήσει ότι αυτά που πρεσβεύει ο συνδυασμός μας ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα θέλω της τοπικής μας κοινωνίας».

– Θεωρείτε αρνητικό το γεγονός, ότι κατάγεστε από χωριό του Δήμου, τις Σειρές και όχι μέσα από τα Καλάβρυτα;

«Η διάθεση για προσφορά δεν διαφέρει εάν είσαι από χωριό ή από τα Καλάβρυτα. Σε κάθε περίπτωση, αφού θέλουμε όλες οι δημοτικές ενότητες να έχουν ίσες ευκαιρίες, έτσι και όλοι οι δημότες από όλες τις δημοτικές ενότητες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες και στο δικαίωμα του εκλέγεστε. Άλλωστε, το όραμα μου για την ισόρροπη ανάπτυξη αλλά και η επαγγελματική εμπειρία μου θεωρώ ότι θα συνδράμουν σημαντικά στην πορεία ανάπτυξης που σχεδιάζουμε  μαζί με τους συνεργάτες μου για τον Δήμο Καλαβρύτων».

– Πως θα συνδυάσετε την υποψηφιότητά σας και την μετεκλογική σας δράση στα Καλάβρυτα, με την έντονη επιχειρηματική σας δραστηριότητα στην Αθήνα;

«Στην εταιρεία μου υπάρχει διάδοχη κατάσταση και πολλά ικανά και άρτια εκπαιδευμένα στελέχη, που μπορούν να ανταποκριθούν στην ανοδική και εύρυθμη πορεία της. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι δεν αποτελεί κώλυμα η απουσία μου από την έδρα της εταιρείας μου και η ενασχόληση με τα κοινά».

«Να τολμήσουμε ένα ποιοτικό άλμα»

– Ποιο είναι το όραμά σας για τον τόπο σας;

«Τα Καλάβρυτα είναι όνομα – ιστορία. Ένα όνομα γνωστό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Ένα όνομα το οποίο κανείς δεν μπορεί να αποδομήσει, παρά μόνο να ενισχύσει.

Σκοπός μας είναι και οι τέσσερις δημοτικές ενότητες να αποτελέσουν πυλώνες που θα αναδεικνύουν τόσο την ιστορικότητα όσο και την μοναδικότητα της περιοχής. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα από όλα η ποιότητα ζωής των κατοίκων οι οποίοι αποτελούν το ζωτικό κύτταρο της περιοχής μας, να βελτιωθεί.

Θεωρώ ότι ένα αξιοπρεπές οδικό δίκτυο είναι το Α και το Ω σε ότι αφορά τις υποδομές του τόπου μας. Πρέπει να υπάρχει απρόσκοπτη, γρήγορη και ασφαλή μετάβαση, από και προς την έδρα του δήμου, τις έδρες των δημοτικών ενοτήτων, τα αξιοθέατα της περιοχής και τις μεγάλες πόλεις, π.χ. Πάτρα, Αίγιο, Τρίπολη.

Οδοντωτός, Χιονοδρομικό κέντρο, Μοναστήρια και Σπήλαιο Λιμνών, δεν θεωρώ ότι από μόνα τους είναι αρκετά για την τουριστική ανάπτυξη ολόκληρου του Δήμου. Πηγές Λάδωνα, πηγές Αροανίου, αρχαία Ψωφίδα, αρχαίοι Λουσοί, Αρχαίος Κλείτωρας, κλήμα Παυσανία, ορειβατικά μονοπάτια και αρχαίες διαδρομές που πρέπει να αναδειχθούν, θεωρώ ότι θα δώσουν σημαντική ώθηση προς τον τουρισμό στις μέσα περιοχές.

Η πρωτογενής παραγωγή και η μεταποίηση θεωρώ ότι είναι επίσης δύο τομείς που η περιοχή μας έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Καλό το γάλα και η φέτα Καλαβρύτων, υπάρχει όμως και το μέλι Χελμού, η ροδοζάχαρη, οι χυλοπίτες και τόσα άλλα προϊόντα που μπορούν να παραχθούν και να συντηρήσουν οικογενειακές επιχειρήσεις. Έτσι θεωρώ ότι μπορούν να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας προκειμένου οι νέοι να μείνουν στον τόπο μας.

Σε γενικές γραμμές, πρέπει τελικά να ακολουθήσουμε μία πορεία εξωστρεφή και καινοτόμα. Να τολμήσουμε ένα ποιοτικό άλμα. Να εξελίξουμε τον τόπο μας. Να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες που η καθεμία παρουσιάζει. Να ενισχύσουμε την πρωτογενή παραγωγή και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Να αναδείξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Ο τομέας του τουρισμού και της ανάπτυξης να προχωρήσουν με επαγγελματικό τρόπο δράσης και οργανωμένο σχέδιο».

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
3 μήνες πριν

Απλά εξαιρετικός άριστος ικανός δουλευταρας
Θα είναι μεγάλο πλάθος οι συμπατριώτες μου να μην τον εκλέξουν
Είναι ο άνθρωπος που έχει την θέληση και την ικανότητα να αλλάξει την τύχη τους


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Συνεχίζεται το πλύσιμο των πλατειών αλλά και των κάδων απορριμμάτων
Άννα Μαστοράκου: Στη διημερίδα του «Καραμανδανείου» με θέμα «Πρακτικά παιδιατρικά και νεογνολογικά θέματα»
Πάτρα: Πετυχημένη ημερίδα για το έργο Tribute - Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα
Πάτρα - Πολύνεκρο τροχαίο: Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της