Μπλόκο από το πρωί στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου! Επί ποδός η ΕΛΑΣ για να προλάβει την εκδίκηση

Τα τελευταία έκτροπα στο Αγρίνιο και το μαχαίρωμα οπαδού του Παναθηναϊκού, που συνοδεύτηκε από την προπηλάκιση 7 χούλιγκανς των γηπεδούχων, στάθηκαν αφορμή ώστε να χαρακτηρισθεί το παιγνίδι «υψηλού κινδύνου»

Μπλόκο Διμοιρίες ΜΑΤ θα επιβλέπουν από νωρίς το Αγρίνιο και το γήπεδο του Παναιτωλικού

Η αθλητική ηγεσία συμμερίσθηκε τα επιχειρήματα και το αίτημα της αστυνομικής διεύθυνσης Ακαρνανίας και εξέδωσε απαγορευτικό όσον αφορά τη μαζική μετακίνηση οπαδών του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο για τον σημερινό αγώνα του (20.30) με τον Παναιτωλικό.

Τα τελευταία έκτροπα στο Αγρίνιο και το μαχαίρωμα οπαδού του Παναθηναϊκού, που συνοδεύτηκε από την προπηλάκιση 7 χούλιγκανς των γηπεδούχων, στάθηκαν αφορμή ώστε να χαρακτηρισθεί το παιγνίδι «υψηλού κινδύνου» και υπό το φόβο αντιποίνων εξεδόθη η απαγορευτική απόφαση της μαζικής, αλλά και της μεμονωμένης μετακίνησης φίλων του Παναθηναϊκού.

Αμέσως μόλις εστάλη στο σώμα στη Γενική Επιθεώρηση Δυτικής Ελλάδας της ΕΛΑΣ και στις αστυνομικές διευθύνσεις της περιοχής, ο υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης συγκάλεσε σύσκεψη και λήφθηκαν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα για να εφαρμοσθεί στο ακέραιο η απαγόρευση στην περίπτωση που κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟ θελήσουν να την αγνοήσουν.

Ειδικότερα, από το πρωί σήμερα έχουν στηθεί αστυνομικά μπλόκα στη γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου, αλλά και σε όλους τους δρόμους οι οποίοι οδηγούν στο Αγρίνιο (Ιτέα–Ναύπακτος, Αρτα–Αμφιλοχία κ.ο.κ.). Στα ίδια περάσματα, επίσης, θα είναι παρατεταγμένες διμοιρίες ΜΑΤ.

Εξάλλου, δρακόντεια θα είναι τα μέτρα και πέριξ του γηπέδου του Παναιτωλικού και δεν θα επιτρέπεται να πλησιάσουν τις εισόδους όσοι δεν είναι κάτοχοι εισιτηρίων ή φέρουν κασκόλ και άλλα διακριτικά του Παναθηναϊκού.

Η αυστηρότητα των μέτρων δεν είναι μια αστυνομική υπερβολή, καθώς πρόκειται για έναν αγώνα που δεν είναι ντέρμπι μισητών αντιπάλων και άλλωστε διεξάγεται σε μια επαρχιακή πόλη.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι χούλιγκανς θα επιχειρήσουν να σπάσουν τα μπλόκα, διότι μετά το μαχαίρωμα του οπαδού του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο, οι «πράσινοι» έχουν ανοίξει βεντέτα με τους Αγρινιώτες και θέλουν να πάρουν εκδίκηση!