Χαλανδρίτσα: Κίνδυνος διασποράς κορονοϊού στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο – 29 Πυροσβέστες σε 48 τετραγωνικά!

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων με επιστολή της στο Δήμαρχο Ερυμάνθου, επαναφέρει το αίτημα της άμεσης μετεγκατάστασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χαλανδρίτσας, εγείροντας μείζον θέμα για την υγεία των υπηρετούντων, εν μέσω πανδημίας του covid-19.

Χαλανδρίτσα: Κίνδυνος διασποράς κορονοϊού στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο - 29 Πυροσβέστες σε 48 τετραγωνικά!

Το αίτημα της άμεσης μετεγκατάστασης των υπηρετούντων στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χαλανδρίτσας, εγείροντας μείζον θέμα για την υγεία εν μέσω πανδημίας του covid-19, επαναφέρει με επιστολή της στον Δήμαρχο Ερυμάνθου Θεόδωρο Μπαρή, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ
Εξαιτίας της ακαταλληλότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων και της εξ αντικειμένου αδυναμίας τήρησης των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού, εφιστάται η προσοχή με ότι αυτό συνεπάγεται, για την μετάδοση – διασπορά του ιού και αυτό. Από την 1η Νοεμβρίου – λήξη της αντιπυρικής περιόδου – όπως επισημαίνεται, 29 πυροσβέστες που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα στεγάζονται, ανά βάρδιες σε 48 τ.μ. του εν λόγω κτιρίου.

Χαλανδρίτσα: Κίνδυνος διασποράς κορονοϊού στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο - 29 Πυροσβέστες σε 48 τετραγωνικά!

 

ΕΥΘΥΝΕΣ
Προ των ευθυνών της φέρει τη δημοτική αρχή, η συνδικαλιστική ένωση, την οποία εγκαλεί πως για διάστημα έξι και πλέον μηνών, δεν έχει μεριμνήσει ως ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία, προς την κατεύθυνση εξεύρεσης νέου κτιρίου, που θα πληροί τις συνθήκες κάλυψης των υπηρεσιακών αναγκών και της διαβίωσης των πυροσβεστών. Την καλεί, μάλιστα, να το πράξει άμεσα, πριν τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου. «Αναζητούμε να βρούμε κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά επί του παρόντος αποδεικνύεται δύσκολο να βρούμε εντός των διοικητικών ορίων της Χαλανδρίτσας», δήλωσε στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας», ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους επικεφαλής του τοπικού Πυροσβεστικού Σώματος, στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερυμάνθου.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
«Για εμένα υπάρχουν χώροι, το έχω θέσει και προσωπικά στον κ. Μπαρή, ότι οπωσδήποτε, θα πρέπει να βρεθεί λύση, ειδικά τώρα που έρχεται ο χειμώνας. Εκείνο που είναι σίγουρο και είναι μεγάλο πρόβλημα είναι, ότι οπωσδήποτε πρέπει να φύγουν από εκεί. Δεν μπορεί τόσοι άνθρωποι τώρα, ειδικά και λόγω της πανδημίας να βρίσκονται σ’ έναν τέτοιο κτίριο, ακόμα και οι τουαλέτες βρίσκονται εκτός αυτού, Δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», επεσήμανε στην «ΠτΔ», ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ερυμάνθου, πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος εα, Διαμαντής Κανελλόπουλος.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ