Χαλκιδική: Μία εβδομάδα αγνοείται ο 31χρονος Μάρτιν – Ξανά στη δράση drone με θερμικές κάμερες

Έκλεισε μία εβδομάδα από την ημέρα που τα ίχνη του Μάρτιν χάθηκαν στη Χαλκιδική. Παρόλα αυτά, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Μάρτιν από τη Βόρεια Μακεδονία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Χαλκιδική

Ο Μάρτιν αγνοείται παρασύρθηκε από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, ενώ κολυμπούσε στην παραλία Μύτη στο Ποσείδι της Χαλκιδικής το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022. Όπως αναφέρει η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα ΟΦΚΑΘ που μετέχει στις έρευνες, πλέον στη μάχη της αναζήτησης έχουν μπει η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Λάρισας, η Λέσχη Βατραχανθρώπων Βορείου Ελλάδος και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, διαθέτοντας τα σκάφη τους για παράκτια έρευνα από την Κατερίνη έως και τη Ζαγορά Πηλίου.

Επίσης στις έρευνες μετέχουν και εθελοντές από τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς, επίσης και ο αδερφός του 31χρονου που μαζί με τη μητέρα του βρίσκονται στην Ελλάδα και προσπαθούν να διευκολύνουν το έργο των διασωστών.

Στο μεταξύ την Κυριακή (17.07.2022), όπως ανέφερε στο GRTImes ο πρόεδρος της ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος «θα επιστρατευτεί ένα νέο μεγάλο drone με θερμικές κάμερες προκειμένου να… χτενίσει και πάλι την περιοχή».

Σ’ ότι αφορά τις έρευνες που διεξήχθησαν το Σάββατο (16.07.2022), απέβησαν άκαρπες στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, της Πιερίας, στον Βόλο και τη Λάρισα.