Χίλντα Ππαπαδημητρίου: «Πολιτισμός δεν είναι μόνο τα μάρμαρα και τα Μέγαρα»
Η Χίλντα Παπαδημητρίου ξεναγεί την «Π» στον κόσμο του νέου της βιβλίου «Κομπολόι στο χώμα» και μέσα απ’ αυτό, στον δικό της.
Εν έτει 2016, δύο σκελετοί κι ένα σπάνιο κεχριμπαρένιο κομπολόι θαμμένα στο χώμα, αποτελούν την αρχή του νήματος που ξετυλίγεται σε μια Αθήνα που αλλάζει, παρασύροντας στη δίνη των αλλαγών και τα κτίρια-τοπόσημα, όπως εν προκειμένω η άλλοτε θρυλική δισκογραφική Columbia. Στο νέο της βιβλίο «Κομπολόι στο χώμα», η Χίλντα Παπαδημητρίου υφαίνει μια μυστηριώδη ιστορία φόνων, την οποία αναλαμβάνει να εξιχνιάσει η ηρωίδα της, αστυνόμος Αΐντα Μητροπούλου. Μια νεαρή γεμάτη νεύρο, τσαμπουκά, εσωτερικά τραύματα, και την ταμπέλα της περιθωριακής. Ρομά, άνθρωποι της νύχτας, σεξεργάτριες, άστεγοι, γκραφιτάδες συναντιούνται σε ένα μυθιστόρημα, που κεντρίζει το ενδιαφέρον αφενός με την αστυνομική πλοκή του και αφετέρου με την κοφτερή ματιά του στα «στραβά» της κοινωνίας μας.
Η Χίλντα Παπαδημητρίου ξεναγεί την «Π» στον κόσμο του βιβλίου της και μέσα απ’ αυτό, στον δικό της.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Χειροτονία του Δημοσθένους Ντόκου στους Αμπελοκήπους Αιγείρας ΦΩΤΟ
«Έπαιρνα κολλαγόνο για 3 μήνες και αυτά είναι τα αποτελέσματα»
Όσα λένε για εμάς τα likes στα social media
Ο Πιερρακάκης κουμπάρος στον γάμο Ρουμάνου υπουργού ΦΩΤΟ
Καμένη κατσαρόλα: Το απλό «trick» με Coca-Cola που εξαφανίζει τα καμένα χωρίς τρίψιμο
-Το μυθιστόρημά σας ξεκινά με δύο σκελετούς κι ένα παλιό κεχριμπαρένιο κομπολόι θαμμένα στο χώμα, αλλά στην πορεία μοιάζει να γίνεται (και) μια ανασκαφή στη μνήμη της Αθήνας. Τι θέλατε περισσότερο να «ξεθάψετε», γράφοντας το βιβλίο;
