Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων: Εισπράξεις ρεκόρ σε 11 ημέρες – Δεν είχε χιόνια, αλλά είχε έσοδα

Το Κέντρο των Καλαβρύτων κατέγραψε κερδοφορία με ισχνή λειτουργία

Καλαβρύτων

Μόλις 11 ημέρες κατάφερε να λειτουργήσει πλήρως τον περασμένο χειμώνα το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, λόγω της μη επαρκούς χιονόπτωσης στην κορυφή του Χελμού.

Ωστόσο, ακόμα και αυτές οι 11 ημέρες ήταν αρκετές για την επιχείρηση, ώστε να έχει έσοδα 1 εκατ. ευρώ και να καταγράψει μέχρι και κερδοφορία.
Αυτό ανέφερε ο διευθυντής της επιχείρησης Αλέξης Αγριος, στην παρέμβαση που έκανε προχθές στην ημερίδα «Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ορεινή Αχαΐα» που διοργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος», το pelop.gr, το Peloponnisos FM 104.1 και το kalavrytanews.com για τις σπουδαίες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχουν τα Καλάβρυτα.

Προφανώς, οι ημέρες λειτουργίας που χάθηκαν λόγω μη χιονόπτωσης σημαίνουν απώλειες εσόδων που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι τον χειμώνα του 2023, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων προσέλκυσε 100.000 επισκέπτες και οικονομικά, είχε μια από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία του.

Ωστόσο, ακόμα και αυτές τις λίγες ημέρες που λειτούργησε το Χιονοδρομικό Κέντρο τον χειμώνα του 2024, ήταν αρκετές για να γίνει ένας τζίρος ακόμα πιο κερδοφόρος από το αντίστοιχο 11ήμερο του 2022 και του 2023.

Αυτό σημαίνει ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων έχει γίνει πλέον ένας δημοφιλής χιονοδρομικός προορισμός, που πήρε πολλά συν, μετά την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού.

Παράλληλα, τα έργα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, ύψους 22.630.000 ευρώ, που έχουν ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ, αναμένεται να συμβάλουν στην περαιτέρω αύξηση της επισκεψιμότητας, με ταυτόχρονα θετικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, τόνισε ο Αλέξης Αγριος.

Και στα παραπάνω, δεν υπολογίζεται το Helmos Mountain Festival, το μουσικό γεγονός που πλέον γίνεται θεσμός με πανελλαδική απήχηση και προσέλκυση χιλιάδων επισκεπτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ψυχρές Λίμνες»: Γιατί χρειάζεται προσοχή το Σαββατοκύριακο ο καιρός, πότε βελτιώνεται

Χαλκίδα: Οι διάλογοι «φωτιά» του κυκλώματος εκβιαστών εφοριακών, απολογούνται σήμερα

Πειραιάς: Εντοπίστηκε και δεύτερο κοντέινερ με 100 κιλά κοκαΐνη ΒΙΝΤΕΟ

Σεισμός «ξύπνησε» την Κέρκυρα

«Διπρόσωπος» καιρός και σήμερα 24/05, η πρόγνωση για την Πάτρα

Πανσέληνος Μαΐου: Γιατί ονομάστηκε «Φεγγάρι των λουλουδιών», οι φωτογραφίες που μαγεύουν

Realiscape: Κι όμως η Πάτρα έχει εκπρόσωπο στην αμυντική βιομηχανία