«Ψυχρές Λίμνες»: Γιατί χρειάζεται προσοχή το Σαββατοκύριακο ο καιρός, πότε βελτιώνεται

Το Σαββατοκύριακο η χώρα θα βρεθεί στην επίδραση των «ψυχρών λιμνών». Οι περιοχές που θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα.

καιρός

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες αναμένεται άστατος. Το Σαββατοκύριακο θα βρεθούμε σε μια επίδραση «ψυχρών λιμνών», δηλαδή πιο ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα, που θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν και τη χώρα μας. Θα δημιουργηθεί μια θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ της επιφάνειας του εδάφους, αλλά και των υψηλότερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας, με αποτέλεσμα να έχουμε αστάθεια, σημείωσε ο μετεωρολόγος

«Διπρόσωπος» καιρός και σήμερα 24/05, η πρόγνωση για την Πάτρα

Αυτό σημαίνει ότι θα εκδηλώνονται μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες, ιδιαίτερα στον ηπειρωτικό κορμό, το μεσημέρι και το απόγευμα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Την Κυριακή και πάλι προς το μεσημέρι με απόγευμα θα εκδηλώνονται αυτά τα φαινόμενα αστάθειας στον ηπειρωτικό κορμό, στο Ιόνιο, στο δυτικό – βορειοδυτικό Αιγαίο. «Είναι φαινόμενα, τα οποία απαιτούν προσοχή, μπορεί να συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ακόμη και από χαλαζοπτώσεις ή και από μεγάλο όγκο νερού, να πέφτει δηλαδή πολύ νερό σε μικρό χρονικό διάστημα»σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Έτσι θα ξεκινήσει και η νέα εβδομάδα, με τη θερμοκρασία να είναι κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή 26-28 βαθμούς για πολλές περιοχές της χώρας μας. Από Τετάρτη φαίνεται να υποχωρεί η αστάθεια και να ανεβαίνει περισσότερο η θερμοκρασία.

Οι χάρτες με τις περιοχές όπου αναμένονται βροχές και καταιγίδες έως την Κυριακή

O Σάκης Αρναούτογλου ανάρτησε στο Facebook χάρτες, επισημαίνοντας τις περιοχές με φαινόμενα από την Παρασκευή 24/5 έως και την Κυριακή 26/5.

Όπως επισημαίνει πάνω στους χάρτες, οι πράσινες αποχρώσεις υποδηλώνουν μεγάλη πιθανότητα για ένα πέρασμα βροχής ή μπόρας. Όσο πιο σκούρες πράσινες και κυρίως όσο πιο κοντά σε κιτρινοπορτοκαλοκόκκινομωβ αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

καιρός

καιρός

καιρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαλκίδα: Οι διάλογοι «φωτιά» του κυκλώματος εκβιαστών εφοριακών, απολογούνται σήμερα

Πειραιάς: Εντοπίστηκε και δεύτερο κοντέινερ με 100 κιλά κοκαΐνη ΒΙΝΤΕΟ

Σεισμός «ξύπνησε» την Κέρκυρα

«Διπρόσωπος» καιρός και σήμερα 24/05, η πρόγνωση για την Πάτρα

Πανσέληνος Μαΐου: Γιατί ονομάστηκε «Φεγγάρι των λουλουδιών», οι φωτογραφίες που μαγεύουν

Realiscape: Κι όμως η Πάτρα έχει εκπρόσωπο στην αμυντική βιομηχανία