Χρειάζεται δογματισμός ή αλήθεια;

Του Αλέξη Καρβουντζή, Ηλεκτρολόγος ΤΕΙ Πάτρας.

Αλήθεια πόσο φασίζουσα έχει γίνει πια η σημερινή κοινωνία;

Προσπαθώντας να εξηγήσει και δικαιολογήσει την αναγκαστική διακοπή της δουλειάς των ανεμβολίαστων υγειονομικών έφτασε την παρελθούσα Παρασκευή η τοπική δημοσιογραφία να κάνει ακροβυστίες υψηλού βαθμού ηθικής κατάπτωσης.

Εξίσωσε – ούτε λίγο ούτε πολύ – τους ασθενείς με ηπατίτιδα, που θα μόλυναν σίγουρα κάποιους αν δούλευαν στην εστίαση, αλλά και όσους έχουν πρόβλημα όρασης που θα ήσαν επικίνδυνοι αν οδηγούσαν αυτοκίνητο, με τους ελέω Μητσοτάκη –Πλεύρη και Γκάγκα, υποχρεωτικά παυμένους και άνεργους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Ξέχασαν όμως όλοι, μαζί και ο αρθογράφος, πως ο κ. Πλεύρης για 18 ολόκληρους μήνες, η κυβέρνηση αλλά και οι οι ασθενείς του κορονοϊού χειροκροτούσαν και ευχαριστούσαν όλους τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Κανένα, όμως φαίνεται, δεν απασχόλησε το θέμα του κινδύνου της προσωπικής υγείας των ανεμβολίαστων γιατρών και νοσοκόμων, που αυτό το διάστημα την αντάλλαξαν με την στράτευση τους στη υπηρεσία της ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. όπως και βέβαια όφειλαν.

Κανείς βέβαια δεν περίμενε πως θα μετατρέπονταν στα εξιλαστήρια θύματα της επόμενης ημέρα. Επιστρατεύθηκαν έννοιες όπως, ιατρικό ήθος και ηθική, συμμόρφωση δήθεν η διαφωνία με τα επιστημονικά δεδομένα και ακολούθησε στο τέλος πειθαναγκασμός για εμβολιασμό με την εκβιαστική άρνηση εργασίας και αποκλεισμό από αυτή από την πλευρά του εργοδότη-Υπουργείου Υγείας προς τους ανεμβολίαστους. Στην πραγματικότητα ήταν θέμα μάλλον φτηνού τσαμπουκά του κ. Πλεύρη και ολόκληρης της κυβέρνησης με πρώτον διδάξαντα τον κ. Πρωθυπουργό, απέναντι σε όλους αυτούς που από την πρώτη μέρα από την πρώτη γραμμή μάχονταν τον κορονοϊό. Βέβαια αξιολογώντας εκ των υστέρων τα μέχρι σήμερα δεδομένα, με τελευταίο τον νόμο αλλαγής η μάλλον απαλλαγής της ΝΔ από το ΕΣΥ, καταλήγουμε πως αυτή η στάση επεδίωκε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και πειθαρχία θα έφερνε ,όπως έλεγαν, αλλά και τον αποσυντονισμό και την διάλυση του ΕΣΥ θα κατάφερνε. Γιατί βλέπετε σήμερα σε βοήθεια της κυβέρνησης, ήρθε ακόμη και ο κ. Βενιζέλος να σπεύσει να αρθρογραφήσει και να προσπαθήσει να στηρίξει εμμέσως την κυβέρνηση. Προσπάθησε τεχνηέντως να την ψέξει για το γεγονός πως προτίθεται να πάρει πίσω τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Αλήθεια, θα βρεθεί κάποιος να ομολογήσει τι θέλει επιτέλους να κάνει με την ΥΓΕΙΑ των Ελλήνων; Πού μπορεί άραγε να φθάσει ο δογματισμός αυτού του απάνθρωπου οικονομικού νεοφιλελευθερισμού που θέλει να επιβάλλει η παρούσα κυβέρνηση στην υγεία και την ζωή των Ελλήνων; Μήπως μέχρι και την φυσική εξόντωση των αδυνάτων αν αυτή συμφέρει κάποιους χορηγούς των κυβερνόντων; Να τους βαπτίσει κανείς κλινικάρχες ίσως; Ερωτώ μήπως άραγε; Οχι φυσικά για να μας απαντήσουν κάποιες δικαστικές διώξεις, αλλά ο ελληνικός λαός στις προσεχείς εκλογές.

Γιατί πώς να το κάνουμε, τιμωρητικά, μπορεί πολλές φορές να έχει ψηφίσει στο παρελθόν.

Ποτέ όμως μα ποτέ δεν διακρίθηκε για τις μαζοχιστικές η τις αυτοκτονικές του διαθέσεις.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Μπικογιώργης
Μπικογιώργης
1 μήνα πριν

Αλέξη πολύ καλά τα γράφεις. Η γνώμη μου είναι ότι, δυστυχώς αυτή η φασίζουσα κατάσταση έχει εισαχθεί στις κοινωνίες απανταχού των δημοκρατικών δυτικών κοινωνιών. Ακόμα και στο εκπαιδευτικό σύστημα, για να συνηθίζουν τα παιδιά σε αυτή την “ελεγχόμενη ελευθερία”.