CIA για εκεχειρία στη Γάζα: Δίνεται ευκαιρία για συμφωνία μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες
Ο Μπερνς απέφυγε να επιρρίψει ευθύνες για την απουσία συμφωνίας, αν και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει πρόσφατα πως ευθύνεται η Χαμάς.
Ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, περιέγραψε τις συνθήκες που επικρατούν στη Γάζα ως «κόλαση» τόσο για τους Ισραηλινούς ομήρους όσο και για τους Παλαιστίνιους πολίτες, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη για επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός. Ο Μπερνς συμμετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι συνομιλίες εντείνονται.
Σε συνέντευξή του στο NPR, ο Μπερνς απέφυγε να επιρρίψει ευθύνες για την απουσία συμφωνίας, αν και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει πρόσφατα πως ευθύνεται η Χαμάς. «Μέχρι στιγμής, πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα συμφωνίας, αλλά έχω μάθει να μην έχω μεγάλες προσδοκίες» είπε χαρακτηριστικά.
Ο Μπερνς σημείωσε ότι η τρέχουσα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα συνεχίσει τις προσπάθειες μέχρι τη λήξη της θητείας της στις 20 Ιανουαρίου, επισημαίνοντας πως η συνεργασία με τη νέα διοίκηση στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ικανοποιητική. «Δεν πρόκειται για αφηρημένες έννοιες αλλά για ανθρώπινες ζωές» τόνισε. «Ομήρους που ζουν σε άθλιες συνθήκες, οικογένειες που συναντώ τακτικά, και πολίτες στη Γάζα που υποφέρουν φρικτά, ειδικά αυτόν τον χειμώνα».
«Οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται αυτή τη στιγμή είναι αρκετά σοβαρές και προσφέρουν τη δυνατότητα, τουλάχιστον, να γίνει αυτό μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες» κατέληξε, αφήνοντας ελπίδες για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τις επόμενες εβδομάδες.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Δεν θέλουν λιγότερη τεχνητή νοημοσύνη θέλουν να μην την προσέχεις
Η αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Λένα Αλμπάνη στην στο σπίτι του ποιητή Γιάννη Κουτσοχέρα ΦΩΤΟ
5 λαχανικά που είναι πιο υγιεινά μαγειρεμένα παρά ωμά
Όλα όσα φέρνουν τα νέα iPhone: Η άφιξη του iPhone 18 του Ultra και οι τυχαίες διαρροές λογισμικού
Τίμησαν την Παναγιά στην κορυφή του βράχου της Κέρτεζης ΦΩΤΟ
«Εάν τρως αυτό το φρούτο κάθε μέρα μπορεί να μειώσεις την χοληστερίνη σου»
Η Tesla «σκότωσε» αθόρυβα ένα από τα πιο φιλόδοξα προϊόντα της
