Δ. Μπαλαφούτης: «Θα σε βρουν κομμάτια στο χαντάκι»

Τι κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ

balafoutis

Mε τις τελευταίες εκλογές της ΕΠΣ Αχαΐας συνεχίστηκε χθες η δίκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ με κατηγορούμενους, για αθέμιτες παρεμβάσεις, την ΠΑΕ ΑΕΚ και τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιάννη Παπαδόπουλο, Αγγελο Δανιήλ (πρόεδρος ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος Ε.Ε. ΕΠΟ), Κώστα Ντάσιο (αναπληρωτής ταμίας ΕΠΣ Αχαΐας) και Νίκο Αυλωνίτη (πρόεδρος ΕΠΣ Σάλας).

Στην κατάθεση του τέως πρόεδρου της ΕΠΣΑ, Δ. Μπαλαφούτη ειπώθηκαν τα εξής:

«Εγινε μια προσπάθεια από τον Άγγελο Δανιήλ να καθαιρεθώ από πρόεδρος. Έχασα την πλειοψηφία και έγινε αναδιάρθρωση του Δ.Σ. Έφυγαν τρία μέλη από την παράταξή μου και πήγαν στην άλλη. Προσέφυγα στη δικαιοσύνη, κέρδισα προσωρινή διαταγή αλλά μετά έχασα τα ασφαλιστικά μέτρα. Δεχόμουν απειλές για τη ζωή μου. Φοβερό μπούλινγκ. Με έπαιρναν και μου έλεγαν: “θα σε βρούνε κομμάτια μαζί με το γιο σου στο χαντάκι”. Δεν μπορώ να πω ποιος μου το είπε. Για τη δική μου ασφάλεια. Το θέμα ήταν οι εκλογές της ΕΠΟ το 2016, να μην πάω να ψηφίσω εγώ. Ανεβλήθησαν τελικά αυτές οι εκλογές γιατί μπήκε στην ΕΠΟ η Προσωρινή Διοικούσα του Δρόσου. Το παιδί ενός συμβούλου από αυτούς που άλλαξαν στρατόπεδο, του Κουλούρη, έπαιξε μετά για ένα χρόνο στην ΑΕΚ. Μόνο αυτό ξέρω ότι έγινε μετά τα γεγονότα αυτά. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό, απλώς το αναφέρω. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος με έπαιρνε πολλά τηλέφωνα. Ήταν με έντονο τρόπο, αλλά δεν με απείλησε ποτέ. Του απαντούσα κι εγώ με έντονο τρόπο. Δεν μπορώ να συνδέσω τις απειλές με τον Μελισσανίδη ή την ΑΕΚ από τη στιγμή που δεν το ξέρω. Ο Παπαδόπουλος βοηθούσε την αντίπαλη παράταξη. Δεν ξέρω αν το έκανε με παράνομους τρόπους. Στις εκλογές είχαν φέρει μπράβους οι άλλοι, έτσι είχα πάρει κι εγώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εσείς που τους βρήκατε τους μπράβους; Μπαλαφούτης: Τους βρήκα, παντού κυκλοφορούν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι εννοείται παντού κυκλοφορούν; Δηλαδή αν βγω εγώ τώρα έξω και ψάξω για μπράβους, θα βρω;

Μπαλαφούτης: Άνθρωποι για ασφάλεια είναι. Παντού υπάρχουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τα έχετε πει αλλιώς στην κατάθεσή σας πάντως.

Μπαλαφούτης: Προσπαθούσα να βρω τις κατάλληλες λέξεις, έψαχνα να βρω μια κουβέντα. Μου είπε η γραμματέας κάποια πράγματα. Ήρθα φοβισμένος. Μετά όμως έδωσα και δεύτερη και τρίτη κατάθεση και τα ξεκαθαρίζω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι μας λέτε τώρα; Ότι η γραμματέας της Επιτροπής σας τα υπαγόρευε;

Μπαλαφούτης: Έψαχνα μια κουβέντα, να βρω τις σωστές λέξεις. Ήμουν πολύ φοβισμένος σας είπα όταν κατέθεσα. Μετά θυμήθηκα και κατέθεσα πάλι. Γι’ αυτό και έστειλα και ορθή επανάληψη.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (δικηγόρος Δανιήλ, Ντάσιου): Το ότι τρεις σύμβουλοι άλλαξαν στάση, είναι παράνομο;

Μπαλαφούτης: Το θεωρώ αντιδεοντολογικό.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Πόσες φορές μιλήσατε με τον κ. Κούγια πριν καταθέσετε στον κύριο ερευνητή;

Μπαλαφούτης: Ποτέ. Δεν είχα μιλήσει. Μίλησα το 2017, στις εκλογές στην Πάτρα. Του είχα πει αυτά που γινόντουσαν, για τις απειλές που δεχόμουν.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Τα σάιτ γράφανε ότι ήσασταν στο σύστημα του Ολυμπιακού. Ήσασταν;

Μπαλαφούτης: Δεν καταλαβαίνω το σύστημα του Ολυμπιακού ποιο είναι.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Με τον κ. Μανώλη Κονταρό είστε φίλοι;

-Ναι είμαστε φίλοι, τον γνώρισα από τον γιο μου. Ο γιος του με τον γιο μου ήταν συμφοιτητές στην Πάτρα. Έχουμε οικογενειακή φιλία. Εγώ και ο γιος μου ήμασταν και είμαστε ΑΕΚτζήδες!

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Είναι μεμπτό ότι ο γιος του κ. Κουλούρη έπαιξε στην ΑΕΚ;

Μπαλαφούτης: Όχι, δεν είπα κάτι τέτοιο.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Ο κ. Δανιήλ σας απείλησε ποτέ;

Μπαλαφούτης: Μπορεί να έχουμε ποδοσφαιρικές αντιπαλότητες, αλλά γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Μόνο ποδοσφαιρική είναι η αντιπαλότητα. Ο κ. Ντάσιος από την άλλη έχει ένα ελάττωμα: Μιλάει πολύ και δεν ελέγχει αυτά που λέει.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Ποιο ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών της ΕΠΣ Αχαΐας κ. Μπαλαφούτη;

64-44 υπέρ του Δανιήλ. Ήταν καθαρό το αποτέλεσμα.«Ζήτησα συγγνώμη από τον Μελισσανίδη που ενέπλεξα την ΑΕΚ»

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ