Δ. Κουτσούμπας: Αποκάλεσε μακελάρη Αμερικάνο Υπουργό Εξωτερικών Ρούμπιο»
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έριξε ατάκες για Κούβα, Παλαιστίνη, Ισραήλ και για καπιταλισμό
Ατάκες που θα σηκώσουν πολλή συζήτηση στο κατάμεστο Πάρκο Τρίτση, στις εκδηλώσεις του 52ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», από τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι «το Φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτελεί όαση και ανάσα πολιτισμού και δημιουργίας, απέναντι στη σαπίλα του συστήματος, της λεγόμενης “βιομηχανίας του θεάματος”».
Επιπλέον, απηύθυνε χαιρετισμό στις αντιπροσωπείες δεκάδων Κομμουνιστικών Νεολαιών και εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον λαό της Κούβας «που αντιμετωπίζει την ιμπεριαλιστική αγριότητα και την προσπάθεια στραγγαλισμού από τις ΗΠΑ».
Απηύθυνε χαιρετισμό στον Παλαιστινιακό λαό, υπογραμμίζοντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».
Απευθύνοντας χαιρετισμό στον «αδελφό λαό της Κύπρου» επανέλαβε την προσήλωση του ΚΚΕ στο στόχο «για Κύπρο ανεξάρτητη και ενιαία, δηλαδή ένα και όχι δύο κράτη, με μία και μόνη κυριαρχία, μία ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων- Τουρκοκυπρίων».
Αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις και στις αντιθέσεις μεταξύ των εκμεταλλευτικών συστημάτων και στην κρίση της καπιταλιστικής αγοράς, σημειώνοντας ότι «ήδη προετοιμάζουν τους λαούς ότι θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν την “τέλεια καταιγίδα” που έρχεται».
Πρόσθεσε ότι μάλλον κανείς από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ θα συμπαρασταθούν στην Ελλάδα στην περίπτωση θερμού επεισοδίου ή πολεμικής αναμέτρησης με την επίσης ΝΑΤΟϊκή Τουρκία, της οποίας οι απαράδεκτες αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις γίνονται με τις «πλάτες» αυτών των «ισχυρών συμμάχων».
Είπε ότι η συμμαχία με το Ισραήλ μπλέκει τον ελληνικό λαό στο κουβάρι των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών Ισραήλ-Τουρκίας που αφορούν την ηγεμονία στην περιοχή και δεν αποτελεί ασπίδα αλλά απειλή.
Συμπλήρωσε ότι «η υπεράσπιση των συνόρων μας, της εδαφικής ακεραιότητας, της ασφάλειας του ελληνικού λαού αποκτά πραγματικό νόημα, μόνο όταν συμβαδίζουν με την πάλη για απεμπλοκή της χώρας από τα σχέδια των ΗΠΑ, της ΕΕ, του Ισραήλ, για το διώξιμο των βάσεων, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, με τον λαό να κάνει κουμάντο. Γι’ αυτό ο λαός και η νεολαία θεωρούν ανεπιθύμητο στην Ελλάδα, τον μακελάρη Αμερικάνο Υπουργό Εξωτερικών Ρούμπιο!».
Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα «κοστολογημένα» προγράμματα της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του συστήματος, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, «το ζήτημα δεν είναι γενικώς η “κοστολόγηση”, αλλά τα κριτήρια με τα οποία αυτή γίνεται. Για εμάς κριτήριο είναι μόνο ένα: Το πώς θα εναρμονιστεί το επίπεδο κάλυψης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών με τις δυνατότητες που αντικειμενικά προσφέρει η εποχή μας» είπε.
Όπως υπογράμμισε «σε τελική ανάλυση, μας κοστίζει πάρα πολύ ο καπιταλισμός, μας κοστίζουν πολύ τα κέρδη του κεφαλαίου και η πολιτική των κομμάτων που τα υπηρετεί. Και αυτό το κόστος δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το ανεχτούμε άλλο».
Αναφέρθηκε στις προσπάθειες του συστήματος «να αναστηλώσει την αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία» καθώς και στην χρησιμοποίηση «ξανά των φασιστικών δυνάμεων που τις έχει του χεριού του και τις αξιοποιεί με όποιον τρόπο θέλει».
Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «κι αυτή τη φορά, όμως, θα τους τσακίσει η πάλη του λαού, όπως οι πρόγονοί τους τσακίστηκαν από τον Κόκκινο Στρατό, με το σφυροδρέπανο καρφωμένο στην καρδιά του ναζιστικού τέρατος στο Ράιχσταγκ!».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γάμος για την κόρη του Γιάννη Βρούτση: Ποιος είναι ο γαμπρός ΦΩΤΟ
Τηλεφωνικά προθέματα Αττικής: σε ποια περιοχή ανήκει ένα 210
Waze: Στο ευρωπαικό δικαστήριο έφτασαν οι αναφορές για την αστυνομία
Θεατρική βραδιά από τους «Ταξιδευτές της Πρόζας» στα Ροΐτικα ΦΩΤΟ
Black Friday 2026: Πότε πέφτει φέτος η μεγάλη γιορτή των εκπτώσεων
