Δέκα χρόνια μετά το τροχαίο Παντελίδη: Στο εδώλιο για ψευδή κατάθεση – Νέα δικαστική μάχη με Αρναούτη και Κυριάκου
Συνεχίζεται η δικαστική αντιπαράθεση γύρω από το τροχαίο δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη, δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του. Στο επίκεντρο βρίσκεται καταγγελία για ψευδή κατάθεση σχετικά με τις συνθήκες πριν από το μοιραίο τροχαίο.

Στις δικαστικές αίθουσες βρίσκονται εκ νέου η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου, οι δύο γυναίκες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του Παντελή Παντελίδη το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου 2016, όταν ο γνωστός τραγουδιστής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.
Δέκα χρόνια μετά το περιστατικό, κατηγορούμενος είναι ένας 57χρονος άνδρας, ο οποίος είχε ρόλο υπεύθυνου για τις μάρκες σε χαρτοπαιχτικό παιχνίδι που – σύμφωνα με τη δικογραφία – είχε πραγματοποιηθεί σε σπίτι στο Ελληνικό λίγες ώρες πριν το δυστύχημα. Μαζί του κατηγορείται ακόμη ένα άτομο που φέρεται να ήταν παρόν στο ίδιο σπίτι.
Οι δύο γυναίκες έχουν καταθέσει μήνυση εις βάρος του για ψευδή κατάθεση, αμφισβητώντας όσα είχε υποστηρίξει το 2020 σε ένορκη βεβαίωσή του ενώπιον συμβολαιογράφου. Σύμφωνα με εκείνη την κατάθεση, ο ίδιος είχε αναφέρει ότι λίγο πριν την αναχώρηση από το σπίτι, ο Παντελίδης είχε καθίσει στη θέση του συνοδηγού, ενώ οδηγός ήταν η Φρόσω Κυριάκου. Η κατάθεση αυτή δόθηκε περίπου πέντε χρόνια μετά το τροχαίο και οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν πως ήταν εν γνώσει του ανακριβής.
Στην επίμαχη μαρτυρία του, ο 57χρονος περιγράφει ότι γνώριζε τον τραγουδιστή επιφανειακά και πως βρισκόταν στο σπίτι στο Ελληνικό για επαγγελματικούς λόγους, καθώς είχε αναλάβει τη διαχείριση των μαρκών στο χαρτοπαιχτικό παιχνίδι. Όπως ισχυρίστηκε, ο Παντελίδης έφτασε τα ξημερώματα συνοδευόμενος από τις δύο γυναίκες, συμμετείχε στο παιχνίδι και κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ πριν αποχωρήσει.
Κατά την εκδοχή του, λίγο πριν φύγουν από το σπίτι, ο τραγουδιστής φέρεται να ήταν σε εμφανώς επιβαρυμένη κατάσταση, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τον βοήθησε να καθίσει στη θέση του συνοδηγού και ότι οδηγός ήταν η Φρόσω Κυριάκου, με τη Μίνα Αρναούτη να κάθεται πίσω.
Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος έχει επίσης καταθέσει μήνυση κατά των δύο γυναικών για ψευδή καταμήνυση, με τη δικαστική διαμάχη να συνεχίζεται και την υπόθεση να παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, δέκα χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News