«Δεν άκουσα τίποτα» λέει ο 65χρονος Ιταλός για το διπλό φονικό στον Λόγγο Αιγίου

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρχικά συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή, αρνείται κάθε εμπλοκή στο έγκλημα και υποστηρίζει ότι ήταν εκείνος που εντόπισε τα δύο θύματα νεκρά το πρωί της Τρίτης.

«Δεν άκουσα τίποτα» λέει ο 65χρονος Ιταλός για το διπλό φονικό στον Λόγγο Αιγίου

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της διπλής δολοφονίας στον Λόγγο Αιγίου, όπου βρέθηκαν νεκροί η 54χρονη Μαρία και ο 26χρονος γιος της Ολύμπιος, με τον 65χρονο Ιταλό σύντροφο της γυναίκας να κατηγορείται πλέον για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρχικά συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή, αρνείται κάθε εμπλοκή στο έγκλημα και υποστηρίζει ότι ήταν εκείνος που εντόπισε τα δύο θύματα νεκρά το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της νύχτας έφυγε από το υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν με τη 54χρονη και μεταφέρθηκε στο σαλόνι, όπου αποκοιμήθηκε. Όπως ισχυρίζεται, ξύπνησε γύρω στις 7:30 το πρωί, ήπιε καφέ και θεωρούσε ότι η σύντροφός του και ο γιος της κοιμούνταν. Όταν αργότερα τους αναζήτησε, βρήκε τα άψυχα σώματά τους στο δωμάτιο του 26χρονου.

Παρά τους ισχυρισμούς του, οι αστυνομικοί εμφανίζονται να μην πείθονται από την εκδοχή του, καθώς η έρευνα έχει αναδείξει σειρά στοιχείων που θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης: Αίγιο: Για ανθρωποκτονία οδηγείται στον εισαγγελέα ο 65χρονος – Τα στοιχεία που «δένουν» τη διπλή δολοφονία

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης ή διάρρηξης, γεγονός που ενισχύει το σενάριο ότι δεν υπήρξε παρουσία τρίτου προσώπου κατά τον χρόνο του εγκλήματος. Παράλληλα, στην αυλή της κατοικίας βρέθηκε φρεσκοπλυμένο εσώρουχο με ίχνη που παραπέμπουν σε αίμα, ενώ εξετάζεται και μπλούζα με κηλίδες αίματος που φέρεται να είχε πλυθεί πρόχειρα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται επίσης στις αμυχές που εντοπίστηκαν στα χέρια του 65χρονου, καθώς και στο βιολογικό υλικό που βρέθηκε κάτω από τα νύχια της 54χρονης. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η γυναίκα αντιστάθηκε και πάλεψε με τον δράστη πριν χάσει τη ζωή της.

Επιπλέον, οι Αρχές καταγράφουν αντιφάσεις στις καταθέσεις του κατηγορούμενου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 65χρονος έδωσε διαφορετικές εκδοχές σχετικά με το προγραμματισμένο ραντεβού που είχε με τη σύντροφό του, ενώ υποστήριξε ότι δεν άκουσε κανέναν θόρυβο, ούτε φωνές ούτε πυροβολισμό, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ένα ακόμη στοιχείο που εξετάζεται είναι η έντονη οσμή οινοπνεύματος που φέρεται να αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί κατά την εξέτασή του. Ερευνάται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό χεριών ή άλλων σημείων του σώματος.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των Αρχών, ο 26χρονος δέχθηκε αρχικά πυροβολισμό στο κεφάλι με αεροβόλο όπλο τύπου φλόμπερ και στη συνέχεια πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι. Η μητέρα του φέρεται να άκουσε τη φασαρία, να έσπευσε στο δωμάτιο και να δέχθηκε επίσης θανατηφόρα επίθεση.

Ο 65χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με τη συνδρομή των εγκληματολογικών εργαστηρίων, τα αποτελέσματα των οποίων θεωρούνται καθοριστικά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Αιγίου.

Ανθρωποκτονία αποδίδουν οι Αρχές στον 65χρονο – Στο μικροσκόπιο ευρήματα και αντιφάσεις

Κατηγορία για διπλή ανθρωποκτονία αντιμετωπίζει πλέον ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της 54χρονης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή μαζί με τον 26χρονο γιο της μέσα στο σπίτι τους στον Λόγγο Αιγίου.

Η εξέλιξη ήρθε μετά την αξιολόγηση των πρώτων στοιχείων από την Αστυνομία και την επικοινωνία με τον αρμόδιο εισαγγελέα, με αποτέλεσμα η δικογραφία να περιλαμβάνει πλέον το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ο κατηγορούμενος εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στο έγκλημα, ωστόσο οι Αρχές θεωρούν ότι τα ευρήματα που έχουν συλλεχθεί, σε συνδυασμό με τις αντιφάσεις στις εξηγήσεις του, δικαιολογούν την άσκηση της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Καθοριστικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν ίχνη διάρρηξης ή παραβίασης στην κατοικία. Η εικόνα αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κατά τον χρόνο του εγκλήματος δεν φαίνεται να εισήλθε στον χώρο κάποιο τρίτο πρόσωπο.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες επικεντρώνονται σε αντικείμενα και ρούχα που βρέθηκαν στο σπίτι. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται ένα φρεσκοπλυμένο εσώρουχο με ίχνη που παραπέμπουν σε αίμα, καθώς και ένδυμα που φέρεται να έφερε αιματηρά σημάδια και είχε επιχειρηθεί να καθαριστεί.

Σημαντικά θεωρούνται και τα ευρήματα από τη σορό της 54χρονης, η οποία έφερε αμυντικά τραύματα, ένδειξη ότι προσπάθησε να αντισταθεί στον δράστη. Παράλληλα, βιολογικό υλικό που εντοπίστηκε κάτω από τα νύχια της αναλύεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, δήλωσε ότι οι εξηγήσεις του 65χρονου δεν έπεισαν τους αστυνομικούς και ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που στηρίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζουν οι ερευνητές, προηγήθηκε έντονος καβγάς μέσα στο σπίτι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο 26χρονος Ολύμπιος φέρεται να δέχθηκε πυροβολισμό από αεροβόλο όπλο στο κεφάλι και στη συνέχεια πολλαπλές μαχαιριές. Η μητέρα του, ακούγοντας την αναστάτωση, προσπάθησε να παρέμβει, όμως δέχθηκε και εκείνη θανατηφόρα επίθεση.

Οι Αρχές αναμένουν πλέον τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων σε αίμα, βιολογικό υλικό, ρούχα και κατασχεμένα αντικείμενα, τα οποία αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση.

Το διπλό φονικό έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, καθώς η 54χρονη και ο γιος της περιγράφονταν από κατοίκους της περιοχής ως μια δεμένη οικογένεια χωρίς εμφανή προβλήματα. Οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125