Δεν κάηκε απλώς ένα κτίριο
Η φωτιά στην Αχάια Κλάους κατέστρεψε την Κάβα Δανιηλίδος και πλήγωσε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τοπόσημα της Πάτρας. Ευτυχώς, τα ιστορικά κελάρια και το πολύτιμο αρχείο διασώθηκαν. Δεν πρόκειται, όμως, μόνο για ζημιά μιας ιδιωτικής επιχείρησης.
Η Αχάια Κλάους αποτελεί κομμάτι της βιομηχανικής, πολιτιστικής και τουριστικής ιστορίας της Αχαΐας. Η αποκατάσταση χρειάζεται να γίνει γρήγορα και με σεβασμό στην ιστορικότητα του χώρου. Γιατί αυτό που πληγώθηκε ανήκει στην επιχείρηση. Αυτό που συμβολίζει ανήκει στην Πάτρα.
Επομένως, η αποκατάσταση της ιστορικής οινοποιίας πρέπει να αποτελέσει υπόθεση όλων. Συντονισμένα, οι τοπικές δυνάμεις οφείλουν να συστρατευτούν, ώστε σύντομα το ιστορικό ρολόι να σημάνει την ώρα της επαναλειτουργίας του.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Επίδομα Παιδιού Α21: Νέα ημερομηνία για την πλατφόρμα και έκτακτη πληρωμή
«Η δύναμή μου… ο εαυτός μου» στο Αίγιο από «Καλλίπολις»
Booking: Τα καταλύματα απάτη, τα χρήματα που κάνουν φτερά και οι ευθύνες της εταιρείας
ΔΥΠΑ: Καταληκτική προθεσμία υποβολής ερωτηματολογίων για προγράμματα κατάρτισης
Το Welcome to UP 2026 και τα «μαθήματα» που δεν γίνονται στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Πατρών
