Δέντρα, θέατρο και αυτοδιοίκηση

Θέλησε να είναι διπλωματικός και το έθεσε βελούδινα. Υπήρξε όμως σαφής ο συγγραφέας και θεατρικός παραγωγός Τηλέμαχος Τσαρδάκας όταν ρωτήθηκε από τον Peloponnisos FM εάν ο Δήμος βοηθάει το πατρινό θέατρο. «Δεν θέλω να μηδενίσω» είπε «πράγματα που έχουν γίνει, αλλά θα περίμενα από ένα σχήμα προοδευτικό πιο προοδευτική στάση».

Η απάντηση ας προβληματίσει τη δημοτική αρχή, η οποία δίνει την εντύπωση ότι ρυθμίζει τη συμπεριφορά της στον πολιτιστικό τομέα ανάλογα με το πρόσημο και τις κατευθύνσεις των πολιτιστικών δράσεων που τίθενται υπόψη της. Οι «οικείες», σκάνε από συμπαράσταση και… λαϊκή συσπείρωση. Για τις «ξένες» δεν έχει μάτια.
Οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις και η κοινωνική ηγεσία της πόλης, έχει μάτια για το θέατρο; Νέα διπλωματική απάντηση: «Λιγότερο από όσο παλιότερα».

Ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας προσφέρει γέλιο και συγκίνηση αυτό τον καιρό με το έργο του «Email στα δέντρα», στο act. Μια ακόμα ευφάνταστη, τρυφερή δημιουργία. Την ιδέα την πήρε από τον Δήμο Μελβούρνης που χαρτογράφησε -πριν δέκα χρόνια- τα δέντρα της πόλης, και τους έδωσε διεύθυνση ηλεκτρονική, για να τα συνδέσει με την κοινωνία. Αλλες αντιλήψεις εκεί, άλλα ημισφαίρια.


ΑΛΛΑ PHOTO STORIES