Διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία από τη νέα χρονιά

Μετά τα τάμπλετ σειρά έχουν οι πίνακες

1 1

Με τη νέα τεχνολογία στα χέρια τους θα είναι από τη νέα χρονιά οι μαθητές μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Οι διαδραστικοί πίνακες μπαίνουν στις αίθουσες και αναμένεται να αυξήσουν τη συμμετοχή των μαθητών οι οποίοι πλέον έχουν εξοικειωθεί με την ψηφιακή διδασκαλία.
Μετά τα voucher που χορηγήθηκαν στους μαθητές για την αγορά υπολoγιστών τάμπλετ και κινητών, οι διαδραστικοί πίνακες θα είναι ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια τους.

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, εντάσσεται σε αυτό η προμήθεια διαδραστικών πινάκων για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για το 2ο έργο του υπουργείου Παιδείας που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου, μετά τα voucher 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού 560.000 δικαιούχους νέους 4-24 ετών.

Οι διαδραστικοί πίνακες έρχονται να αξιοποιήσουν αλλά και να συμπληρώσουν τις ψηφιακές δεξιότητες που καλλιεργήθηκαν όλο αυτό το διάστημα της τηλεκπαίδευσης. Οι πίνακες αυτοί αναμένεται να διευκολύνουν το μάθημα και να προσελκύσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον των μαθητών, μέσα από μοναδικά εργαλεία και λειτουργίες που υπόσχονται να αυξήσουν τη συμμετοχή, τη βιωματική μάθηση και τη διαδραστικότητα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

πυρκαγιά
ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
χαρτογράφηση βαρυμπόμπη
rapid test