Διαλύθηκε σωματείο της Αχαΐας λόγω του Μητρώου

Στα πιο δημοφιλή σπορ, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, οι περισσότερες ομάδες βρήκαν τρόπο να προχωρήσουν την εγγραφή τους παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν

Μητρώου

Η εφαρμογή του Μητρώου της ΓΓΑ για τα ερασιτεχνικά σωματεία, αποτέλεσε – και συνεχίζει να αποτελεί – ένα μεγάλο θέμα συζήτησης.

Στα πιο δημοφιλή σπορ, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, οι περισσότερες ομάδες βρήκαν τρόπο να προχωρήσουν την εγγραφή τους παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.
Στα μη δημοφιλή αθλήματα, όμως, το πρόβλημα ήταν μεγάλο. Ενα από τα σωματεία, που διαλύθηκαν λόγω του Μητρώου ήταν ο Ιππικός Ομιλος Αχαΐας! Ναι, υπήρχε στον νομό μας σωματείο που καλλιεργούσε την ιππασία.

Ηταν ο Ιππικός Ομιλος Αχαΐας με επικεφαλής τον προπονητή Θόδωρο Καμπέρο, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσει όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνταν για ένα καθαρά ερασιτεχνικό σωματείο.

«Μας είπαν ότι εφόσον δεν μπορείς να εγγραφείς στο Μητρώο, δεν μπορείς να συμμετέχεις σε διοργανώσεις. Ηταν εκ των πραγμάτων αδύνατο να κάνουμε όλα τα χαρτιά. Δεν μπορούν να ζητούν από τα μικρά σωματεία τις ίδιες γραφειοκρατικές διαδικασίες που ζητούν από τα μεγάλα. Θα έπρεπε να υπάρχει μία διάκριση. Εμείς καλύπταμε μόνοι μας τα έξοδά μας, που ήταν πάρα πολλά. Πώς να πληρώσουμε δικηγόρο, λογιστή και να μπούμε στη διαδικασία να ανοίγουμε βιβλία, να πληρώνουμε φόρους; Οταν ένα σωματείο έχει ένα τόσο περιορισμένο αθλητών όπως εμείς, το Μητρώο σε διαλύει», είπε στην «Π», ο Θόδωρος Καμπέρος, που ασχολείται πολλά χρόνια με την ιππασία στην περιοχή μας.

Ο σύλλογος είχε πέντε αθλήτριες που συμμετείχαν σε αγώνες και συγκεκριμένα τις Κωνσταντίνα Μπίκου, Σοφία Καρπή, Θανούλα Καμπέρου, Ελένη Καμπέρου και Μαριλένα Ματαράγκα.
«Σ’ αυτό το άθλημα είμαι πάνω από 35 χρόνια. Τώρα οι αθλήτριες μας θα κατεβαίνουν σε αγώνες με την ομάδα της Καλαμάτας. Η ιππασία ανήκει στην επαρχία. Υπάρχουν πυρήνες σε Καλάβρυτα, Ζαρούχλα, Αίγιο, Χαλανδρίτσα, Τζάιλο, Σαγέικα και Ρίο, που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε κάτι καλό», τονίζει ο κ. Καμπέρος.