Δήμας για μπλακ άουτ στην εναέρια κυκλοφορία: Ζητά την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ
Ραγδαίες εξελίξεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μετά το πολύωρο μπλακ άουτ στα συστήματα ασφάλειας της εναέριας κυκλοφορίας, με τον υπουργό Μεταφορών να προχωρά στην αναζήτηση ευθυνών.
Την παραίτηση του διοικητή της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, Γιώργου Σαουνάτσου, αναμένεται να ζητήσει εντός της ημέρας ο υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, μετά το σοβαρό περιστατικό πολύωρου μπλακ άουτ στα συστήματα ασφάλειας της εναέριας κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά το πόρισμα που αποδίδεται ως ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τη λειτουργία της ΥΠΑ και αφορά τη διαχείριση του μπλακ άουτ στο FIR, γεγονός που προκάλεσε έντονο προβληματισμό σε κυβερνητικό επίπεδο.
Ο υπουργός Μεταφορών είχε ήδη προαναγγείλει ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για το περιστατικό, με έμφαση σε εκείνες που αναλογούν στη διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Στο πλαίσιο αυτό, η παραίτηση του διοικητή θεωρείται πλέον ζήτημα ωρών.
Μετά την αποχώρηση του κ. Σαουνάτσου, τα καθήκοντα της διοίκησης της ΥΠΑ αναμένεται να αναλάβει προσωρινά ένας εκ των υποδιοικητών της Υπηρεσίας, έως ότου ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη νέα ηγεσία.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το σφουγγάρι της κουζίνας που χρησιμοποιούμε όλοι κρύβει δύο απρόσμενους κινδύνους
Κλείδωσε το Apple Event: Έρχονται iPhone 18 Pro και το iPhone Ultra
Η παράσταση «Μια άλλη Θήβα» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας ΦΩΤΟ
Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
Νέο Mac Studio με M5 Max και M5 Ultra: Το ισχυρότερο Mac για on-device AI
Η «Κοινο_Τοπία» επιβράβευσε τις φοιτητικές ομάδες Patras Medicine
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Μόλις αποκαλύφθηκε το νέο Mac mini με M6 και M5 Pro
