Δήμητρα Μπάστα: Την εμφάνιζαν να «χαρίζει» δάνεια! – Μιλά στην «Π» για την απάτη που στήθηκε σε βάρος της

Θύμα επίδοξων απατεώνων η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα.

Δήμητρα Μπάστα: Την εμφάνιζαν να «χαρίζει» δάνεια! - Μιλά στην «Π» για την απάτη που στήθηκε σε βάρος της

Θύμα επίδοξων απατεώνων έπεσε περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας. Δημιούργησαν ψεύτικο προφίλ στο facebook με τη φωτογραφία της επιχειρώντας να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου, εμφανίζοντάς την πως παρέχει δάνεια με ευνοϊκούς όρους! Ο λόγος για τη Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, σύμβουλο Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

«Δυστυχώς κινδυνεύουμε χωρίς να το ξέρουμε. Είναι σοβαρή απάτη» δήλωσε στην «Π». Για την ύπαρξη του προφίλ με το όνομα «Olga Georgia», ενημερώθηκε από διαδικτυακούς της φίλους και αμέσως κίνησε τις διαδικασίες για την κατάργηση του. «Εστειλα μήνυμα στη facebook, μου απάντησε πως θα το εξετάσει και περίμενα 4-5 ημέρες να κατέβει και πάλι δεν είχε κατέβει η φωτογραφία μου. Πήγα αμέσως στην Ασφάλεια Πατρών, στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπέβαλα μήνυση και κατέθεσα όλα τα στοιχεία που συνέλεξα», περιγράφει στην εφημερίδα «Πελοπόννησο». Προχώρησε μάλιστα και σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Fb που ενημέρωνε για το περιστατικό.

Δήμητρα Μπάστα: Την εμφάνιζαν να «χαρίζει» δάνεια! - Μιλά στην «Π» για την απάτη που στήθηκε σε βάρος της

Το ψεύτικο προφίλ 

«Το να χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία μου και του κάθε πολίτη εν αγνοία του είναι έγκλημα, είναι σοβαρή απάτη. Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, άρα καταλαβαίνετε πού μπορεί να έχει φτάσει αυτό το προφίλ», επισημαίνει η κ. Γεωργακοπούλου – Μπάστα προσθέτοντας «μπορείς να γίνεις θύμα όχι μόνο μέσω ενός τέτοιου προφίλ που πουλάει δάνεια και εκδούλευση στον κόσμο, μου έχουν έρθει και άλλα μηνύματα παλαιότερα στο facebook, όπως εκείνο όπου ένας κύριος μου έλεγε είμαι μόνος και θέλω να σας αφήσω μια κληρονομιά 450.000 ευρώ, εκεί όμως τους μπλοκάρεις με ευκολία».

Δήμητρα Μπάστα: Την εμφάνιζαν να «χαρίζει» δάνεια! - Μιλά στην «Π» για την απάτη που στήθηκε σε βάρος της

Η «προσφορά» για χαμηλότοκα δάνεια

Οπως λέει, εκφράζοντας παράλληλα και την ενόχλησή της, απάντηση για το τι πραγματικά συνέβη και ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την ενέργεια θα λάβει από την Αστυνομία, μετά από έξι μήνες. «Φαντάζομαι το ίδιο θα αισθανόταν κάθε πολίτης, εάν του συνέβαινε αυτό, είναι μεγάλο διάστημα. Τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να εξιχνιάζονται το συντομότερο δυνατόν».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η περιφερειακή σύμβουλος μπαίνει στο στόχαστρο απατεώνων, καθώς όπως αποκάλυψε στην «Π», πριν από ενάμιση χρόνο και πάλι με τον ίδιο τρόπο, κάποιοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν πολίτες. Τότε, είχε απευθυνθεί στα κεντρικά της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα, με το προφίλ να απενεργοποιείται άμεσα.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments