Δημοπρατείται το εργοστάσιο Φλόκα – Τι λέει ο Γρ. Αλεξόπουλος στην «Π»

Η  δημοπράτηση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φλόκα, βρίσκεται, πλέον σε φάση αντίστροφης μέτρησης.

Δημοπρατείται το εργοστάσιο Φλόκα - Τι λέει ο Γρ. Αλεξόπουλος στην «Π»

Σε φάση αντίστροφης μέτρησης βρίσκεται, πλέον, η δημοπράτηση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φλόκα, παράλληλα με τις εν αναμονή εξελίξεις, τόσο για την αποκατάσταση του κλειστού ΧΥΤΑ Αιγείρας, όσο και για τις τρεις νέες Μονάδες Βιοαποβλήτων σε Πάτρα, Αίγιο (Τέμενη) και Δυτική Αχαΐα (Φλόκα).

Στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας επικρατεί οργασμός προετοιμασίας επί όλων των παραπάνω, αφού αυτά τα έργα υποδομής αποτελούν το πρώτο ενιαίο σχέδιο για την προσδοκώμενη περιβαλλοντική ευταξία, σε επίπεδο νομού.

«Οντως, αυτές τις ημέρες, περιμένουμε από την Αθήνα την εντολή δημοπράτησης του εργοστασίου. Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες επί όλων των άλλων, είμαι χαρούμενος γιατί πάνε πάρα πολύ καλά» δηλώνει στην «Π» ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Για την ανάγκη απρόσκοπτης υλοποίησης του πλάνου που έχει ο ΣΥΔΙΣΑ, σε απόλυτη πάντα συνέργεια με τους δήμους, έχει πρωτίστως προηγηθεί η απαραίτητη συναντίληψη των εμπλεκόμενων πλευρών.
«Φυσικά και υπάρχει ομόνοια μ’ όλους τους δημάρχους. Το είχα πει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τον ΣΥΔΙΣΑ. Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να λύσουμε, επιτέλους, το θέμα των σκουπιδιών. Η συνεργασία είναι το μόνο στοιχείο που θα επιφέρει αποτελέσματα. Ευτυχώς στο ΣΥΔΙΣΑ αυτό το έχουμε καταφέρει» λέει ο κ. Αλεξόπουλος, εξαιρώντας ωστόσο το θέμα της ανακύκλωσης που αφορά, στενά, τον καθένα Δήμο χωριστά και όχι τον φορέα.

Ο κορεσμένος – πρώην ΧΥΤΑ Ανατολικής Αιγιάλειας, βρίσκεται σε φάση, όπου αναζητείται χρηματοδότηση για ν’ αποκατασταθεί, ενώ οι ΜΕΒ… ωριμάζουν.

 

Διαβάστε επίσης: Εργοστάσιο Φλόκα: «Στόχος το 2023»

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγρίνιο: Mια πόρτα οχήματος έστειλε ντελιβερά στο νοσοκομείο
Νοσοκομείο Αιγίου: Τρίζει η καρέκλα του διοικητή, με «λειψές» αποφάσεις
ΤΩΡΑ Πάτρα: Επιχείρηση για τη διακομιδή ανηλίκου σε νοσοκομείο
Δυτική Ελλάδα: Πάνω από 600 παραβάσεις ΚΟΚ τον Νοέμβριο