Δήμος Αιγιάλειας: 4η Εκδήλωση Διάχυσης “FAME ROAD”

Ο Δήμος Αιγιαλείας με τη συμμετοχή του στο έργο FAME ROAD, προσδοκά στην μεταφορά της επιτυχημένης εμπειρίας του greenroad.it στην Αχαΐα και στην δικτύωση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες εταίρους μέσα από μια διακρατική συνεργασία υψηλών απαιτήσεων

fame

Στο πλαίσιο του έργου «Food Art Movement Energy – the Road to Country Experience» με ακρωνύμιο «FAME ROAD», το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και από εθνικούς πόρους των κρατών που συμμετέχουν, διοργανώνεται η τέταρτη εκδήλωση διάχυσης του έργου, με τίτλο «FAME ROAD – 4th Dissemination Event».

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αιγιάλειας, τo Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 στις 18:30, στο ημιορεινό παραδοσιακό χωριό Παρασκευή του Δήμου Αιγιαλείας στη θέση Αλώνια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη αρωγή του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Παρασκευής, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αιγιαλείας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας και της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου.

Το ευρωπαϊκό έργο FAME ROAD, βασίζεται στο greenroad.it που αποτελεί μια καλή πρακτική που ενθαρρύνει την ανάπτυξη μιας οικολογικά βιώσιμης οικονομίας, ενισχύοντας την κρυμμένη πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, τις αγροδιατροφικές αξίες της περιοχής. Στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: Διατροφή (Food), Τέχνη (Αrt), Κίνηση (Movement), Ενέργεια (Energy), και υλοποιείται στις περιοχές της Murgia της Απουλίας στην Ιταλία και στην περιοχή της Αιγιαλείας στην Ελλάδα με στόχο να αναδείξει τις ως άνω περιοχές σε ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η διασυνοριακή συνεργασία.

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από:
⦁ τον Δήμο της Γκραβίνα – Επικεφαλής Εταίρος (ΙΤ),
⦁ τον Δήμο της Γκροτάλια (ΙΤ),
⦁ το Ινστιτούτο Universus (ΙΤ),
⦁ τον Δήμο Αιγιαλείας (ΕΛ), και
⦁ τον φορέα ERFC-European Regional Framework for Co-operation (ΕΛ).

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της ικανότητας των τοπικών επιχειρήσεων να οργανωθούν και να διαχειριστούν σύνθετες και ολοκληρωμένες τουριστικές προσφορές, να προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους που συνδέονται με την τοπική φυσική κληρονομιά, την αγροδιατροφή, την τέχνη και τον πολιτισμό, τη βιώσιμη κινητικότητα, την πράσινη ενέργεια, μέσω του FAME ROAD δικτύου, στοχεύοντας στη διευρυμένη προβολή των περιοχών στο εξωτερικό.

Η Παρασκευή είναι γνωστή για την παραγωγή τσίπουρου, κρασιού, ροδοζάχαρης, σταφίδας και για την πλούσια βλάστηση. Από τις βουνοπλαγιές της συλλέγονται αρωματικά φυτό όπως τσάι και ρίγανη.
Ο Δήμος Αιγιαλείας με τη συμμετοχή του στο έργο FAME ROAD, προσδοκά στην μεταφορά της επιτυχημένης εμπειρίας του greenroad.it στην Αχαΐα και στην δικτύωση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες εταίρους μέσα από μια διακρατική συνεργασία υψηλών απαιτήσεων.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης
⦁ 18:30 – 19:00 Άφιξη και εγγραφή των συμμετεχόντων
⦁ 19:00 μέχρι τη λήξη θα προσφέρονται παραδοσιακά εδέσματα, ροδοζάχαρη, κρασί και τσίπουρο
⦁ 19:15- Αναχώρηση των συμμετεχόντων για πεζοπορία στα μονοπάτια της Πλεμμένης και της Βούτης με παράλληλη ξενάγηση στα αξιοθέατα του χωριού. Η διαδρομή επιφυλάσσει πεζοπορία στο δάσος, στάση για νερό στις φυσικές πηγές και ξενάγηση στον οικισμό.
⦁ 20:15 Επιστροφή από την πεζοπορία
⦁ 21:00 Χαιρετισμός Δημάρχου Αιγιαλείας, κ. Δημήτριου Καλογερόπουλου
⦁ 21:15 Παρουσίαση του έργου Food, Art, Movement, Energy – the Road to Country Experience, με ακρωνύμιο FAME ROAD, που υλοποιείται από το Δήμο Αιγιαλείας στο πλαίσιο του Cooperation Programme Interreg V-A Ελλάδα Ιταλία 2014 – 2020.
(κ. Βασίλειος Χριστόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Αιγιαλείας)
⦁ 21:30 Προβολή της βραβευμένης ξένης ταινίας «Στάσου πλάι μου» του Rob Reiner με ηθοποιούς τους Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman
⦁ 24:00 Κλείσιμο της εκδήλωσης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Για κρατήσεις θέσεων για την πεζοπορία παρακαλούμε όπως στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο xchristia@aigialeia.gov.gr και dhkepaigialeias@gmail.com

fame scaled

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

dimotiko symvoulio
pyrkagia1
ΗΛΕΙΑ

Φωτιά στην Πηνεία στην περιοχή Άγναντα

Η φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Άγναντα, του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία.

tsiodras
nop