Δήμος Αιγιάλειας: Τα σκουπίδια έδειξαν 100.000 κόσμο!

Όπως λοιπόν προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Δήμου, το καλοκαίρι ο όγκος των σκουπιδιών που μαζεύτηκαν, στην τουριστική – παραθεριστική – πολυσύχναστη ακτογραμμή από Αιγείρα μέχρι Λαμπίρι, όπως και επισκέψιμα ορεινά χωριά, έδειξε πως ο κόσμος πρέπει να έφτασε τις 100.000

σκουπιδια Οι επισκέπτες αύξησαν σημαντικά τα απορρίμματα σύμφωνα με τον Ν. Καραΐσκο

Ένα ασφυκτικό και πολύ δύσκολό καλοκαίρι, ιδιαιτέρως τον μήνα Αύγουστο, πέρασε ο Τομέας Καθαριότητας του Δήμου Αιγιάλειας, αφού ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός τοπικά έφτασε σε πολύ  υψηλά ποσοστά, δυσανάλογα με τις δυνατότητες αποκομιδής των απορριμμάτων, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στις κατά τόπους μικρές κοινωνίες.

ΔΙΠΛΟ

Η κριτική που δέχθηκε η δημοτική αρχή, από μερίδα της αντιπολίτευσης, απαντιέται με ένα εντυπωσιακό στοιχείο, που από τη μία χαροποιεί ως προς το σκέλος του τουρισμού, από την άλλη όμως ανεβάζει τον πήχη των υπηρεσιακών ευθυνών προκειμένου ν’ ανταποκριθεί στο σκέλος της δημόσιας υγείας, της προστασίας του περιβάλοντος και της αισθητικής εικόνας της περιοχής.

ΟΓΚΟΣ

Όπως λοιπόν προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Δήμου, το καλοκαίρι ο όγκος των σκουπιδιών που μαζεύτηκαν, στην τουριστική – παραθεριστική – πολυσύχναστη ακτογραμμή από Αιγείρα μέχρι Λαμπίρι, όπως και επισκέψιμα ορεινά χωριά, έδειξε πως ο κόσμος πρέπει να έφτασε τις 100.000, από 50.000 περίπου που είναι οι μόνιμοι κάτοικοι τον υπόλοιπο χρόνο.

ΣΧΕΔΙΟ

Αυτό και μόνο οδήγησε την Υπηρεσία Καθαριότητας στο να καταστρώσει σχέδιο καθημερινής αποκομιδής (πλην Σαββάτου) έναντι 3 ημερών που αυτή ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, με σκοπό να παραμείνουν όσο γίνεται πιο καθαρές περιοχές όπως η Ακράτα, το Διακοπτό, τα Νικολαίϊκα, η Τέμενη, τα Βαλιμίτικα, η Άκολη, τα Σελιανίτικα και ο Λόγγος.

aigialeia ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος παραδέχεται μεν αρρυθμίες και προβλήματα κατά τη θερινή περίοδο, τα αποδίδει όμως στην πανδημία, επιβεβαιώνοντας έτσι και το δημοσίευμα της «Π» τη παρασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με το οποίο δημοτικές υπηρεσίες χρειάστηκε να απαντήσουν εγγράφως σε πολίτες που αιτούνταν καθαρισμό σημείων, ότι πολλοί εργαζόμενοι είναι με κορονοϊό και με πολυήμερες αναρρωτικές άδειες, δυσκολεύοντας λειτουργικά το σύστημα.

Ειδικότερα, 13 άτομα νόσησαν και εξαιτίας αυτών 6 πληρώματα απορριμματοφόρων τέθηκαν εκτός. «Δίνουμε βαρύτητα στη υγεία των δημοτικών υπαλλήλων» σημειώνει ο αντιδήμαρχος.

ΥΠΟΓΕΙΑ

Ελπίδα για καλυτέρευση της κατάστασης με τα απορρίμματα, αποτελεί, για τον Δήμο, η έναρξη από 15 Σεπτεμβρίου της λειτουργίας των υπόγειων κάδων σε μερικά σημεία του Αιγίου (ψηλαλώνια, παραλία κ.α) στην οποία εκπαιδεύεται το προσωπικό ώστε να δημιουργηθεί, σταδιακά, μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, που θα σέβεται τον πολίτη και θα του προσφέρει καλύτερη ασφάλεια και ποιότητα ζωής.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ