Δήμος Αιγιάλειας: Τεχνικό πρόγραμμα με μικρά για πολλούς

Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αιγιάλειας για το 2023. Δεν περιλαμβάνει κάποιο μεγάλο έργο, αλλά πολλά μικρά που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα περισσότερων δημοτών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Έργα Ο Δ. Καλογερόπουλος με τον Β. Χριστόπουλο προέβαλαν το συμφέρον των πολλών

Το βλέμμα στην καθημερινότητα των δημοτών Αιγιάλειας στρέφει η δημοτική αρχή Καλογερόπουλου με Τεχνικό Πρόγραμμα που πλησιάζει τα 21 εκατ. ευρώ. Χθες το μεσημέρι συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας, εγκρίθηκε το νέο τεχνικό πρόγραμμα για το 2023, το οποίο στοχεύει σε έργα καθημερινότητας που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των δημοτών αλλά και θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023 μπορεί να χαρακτηριστεί λιτό, καθώς έχουν «απλωθεί» τα έργα σε όλη την επικράτεια της Αιγιάλειας αλλά και πάλι τα νέα έργα και μελέτες αγγίζουν τα δύο εκάτ. ευρώ. Συγκεκριμένα, τα νέα έργα που θα γίνουν έχουν συνολικό προϋπολογισμό 1.816.874 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 19 εκατ. περίπου αφορούν συνεχιζόμενα έργα με πιο χαρακτηριστικά την πλατεία Αγίας Λαύρας, την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου ΕΠΑΛ, τη μονάδα επεξεργασίας βιοαποβλήτων και την ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, η επικεφαλής Βασιλική Ψυχράμη πήρε τον λόγο και κατέκρινε τη δημοτική Αρχή, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν νέα έργα στον κατάλογο για το 2023, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Χριστόπουλο να επιλέγει να μην απαντήσει, αφήνοντας τον κόσμο να κρίνει τα νέα έργα που αγγίζουν τα δύο εκατ. ευρώ.

Από τα νέα έργα, ξεχωρίζουν τα δύο με το υψηλότερο κόστος. Πρόκειται για τις εργασίες βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργικές περιοχές, όπου θα διατεθεί ποσό μισού εκατομμυρίου ευρώ και της ανακαίνισης του ΚΕΠ Αιγίου με 279.074 ευρώ.

Άλλα έργα που θα γίνουν σε όλη την Αιγιάλεια είναι η ανάπλαση της πλατείας Διακοπτού (25.000 ευρώ), η περίφραξη του νεκροταφείου Ακράτας (10.000 ευρώ), η διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στο Δαμακίνι με (10.000 ευρώ), η κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης στον οικισμό Ποταμίτικος Γιαλός στην κοινότητα Καλαμιάς (70.000 ευρώ), η κατασκευή τσιμεντόστρωσης από το νεκροταφείο Πλατάνου προς τα Γιάννικα (175.000 ευρώ).

Παράλληλα, θα εκτελεστούν μικρά τεχνικά έργα σε όλες τις δημοτικές ενότητες όπου για την κάθε μία θα διατεθεί ποσό 37.200 ευρώ, ενώ για την ενότητα Αιγίου 74.400 ευρώ. Επιπλέον θα δοθεί έμφαση σε έργα οδοποιίας σε όλες τις δημοτικές ενότητες όπου θα λάβουν 37.200 ευρώ, εκτός της ενότητας Αιγίου που θα γίνουν έργα 74.400 ευρώ.

Τέλος, με ποσό που φτάνει τις 30.000 ευρώ θα κατασκευαστεί γέφυρα στο ρέμα Μηλιαγκού, θα γίνει περίφραξη στην κοινότητα Αραβωνίτσας σε κοινόχρηστο χώρο με 15.000 ευρώ, ενώ προβλέπονται για τη νέα χρονιά εργασίες επισκευής στα σχολεία με 134.000 ευρώ.

Καθίσταται ξεκάθαρο ότι η δημοτική αρχή Καλογερόπουλου επέλεξε να κατασκευάσει έργα καθημερινότητας, δίνοντας προτεραιότητα στους κοινόχρηστους χώρους και τα μικρά έργα οδοποιίας αλλά και τους αγροτικούς δρόμους.

ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΝΕΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Επιπλέον, η δημοτική αρχή προέβλεψε την εκκίνηση της συγγραφής σημαντικών μελετών που θα λύσουν στο μέλλον προβλήματα σε πολλές περιοχές της Αιγιάλειας.
Εντός του νέου έτους έχει προβλεφθεί να εκπονηθούν μελέτες για τα εξής έργα:
Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για γέφυρα Μηλιαγκού (8.000 ευρώ), ανάπλαση κεντρικής αγοράς Διακοπτού (15.000 ευρώ), ανάπλαση πλατείας Αιγείρας (10.000 ευρώ), κυκλοφοριακή μελέτη Ακράτας, Συλιβαινιωτίκων, Κραθίου (15.000 ευρώ).

Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, πως τα επόμενα χρόνια θα δουν οι κάτοικοι του Διακοπτού και της Αιγείρας να γίνονται αναπλάσεις σημαντικές που θα βελτιώσουν κατά πολύ την εικόνα των περιοχών.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Άλκηστις Δαφνοπούλου
Άλκηστις Δαφνοπούλου
1 μήνα πριν

Η γνωστή πλέον τακτική της άγρας ψήφων λόγω επικείμενων εκλογών.
Και έσται ή εσχάτη πλάνη, χείρων της πρώτης….