Δήμος Αιγιάλειας: Το παρασκήνιο που ανετράπη στο προσκήνιο – Τα έσπασαν για τα πόστα – ΦΩΤΟ

Με μία μη αναμενόμενη ανατροπή έκλεισε το  πολιτικοδημοτικό σκηνικό στην Αιγιάλεια

Δήμος Αιγιάλειας: Το παρασκήνιο που ανετράπη στο προσκήνιο - Τα έσπασαν για τα πόστα - ΦΩΤΟ

Με μία μη αναμενόμενη ανατροπή έκλεισε το  ούτως ή άλλως θορυβώδες πολιτικοδημοτικό σκηνικό στην Αιγιάλεια το 2021- αφού η συνεννόηση δημάρχου και αρχηγού αντιπολίτευσης για αποκατάσταση της τάξης σε καίρια πόστα διοίκησης του Δήμου δεν καρποφόρησε, με αποτέλεσμα τη συνέχιση της έντασης, που δείχνει να επηρεάζει τις σχέσεις τους και το 2022, αν κάτι άμεσα δεν αλλάξει.

Στο παρασκήνιο, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος είχε ζητήσει από τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο να δεχθεί την αίτησή του και το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει διορθωτικά την εκλογή εκπροσώπων της μειοψηφίας σε ΣΥΔΙΣΑ Αχαΐας (διαχειριστής απορριμμάτων) και ΔΕΥΑΑ.
Κι ενώ ο κ. Γούτος, βασισμένος σε παλιότερη ομολογία του δημάρχου ότι «στα συμβούλια έγιναν κάποια λάθη, υπό τις συνθήκες της συμμαχίας του με την παράταξη Ψυχράμη) στη συνεδρίαση της Πέμπτης τα γύρισε, με αποτέλεσμα το θέμα να αναβληθεί, αφότου η ομάδα Γούτου είχε ήδη αποχωρήσει μεγαλοφώνως!

Στο παρασκήνιο ωστόσο, ειπώθηκε και η αλήθεια για τη στάση της δημοτικής αρχής, που μόνο αυτή που στο προσκήνιο του ΔΣ δεν ήταν. Στελέχη της δημοτικής αρχής ομολογούν στην «ΠτΔ» ότι η πληροφορία που είχαν πως ο κ. Γούτος είχε αυτός τώρα προσυνεννοηθεί με τη δημοτική αρχηγό Βασιλική Ψυχράμη για 1 από τις 2 θέσεις στο ΔΣ της ΔΕΥΑΑ, χάλασε τη συμφωνία Γούτου – Καλογερόπουλου.

Στελέχη της δημοτικής αντιπολίτευσης αντιτείνουν στην «ΠτΔ» ότι ο κ. Γούτος θα καταλάμβανε ο ίδιος τη θέση της κ. Ψυχράμη στο ΔΣ του ΣΥΔΙΣΑ και θέλοντας να εφαρμοσθεί η απλή αναλογική θα άφηνε τις 2 θέσεις στο ΔΣ της ΔΕΥΑΑ για το σύνολο της αντιπολίτευσης, με 1 από αυτές να την καταλαμβάνει ο Γιώργος Κουβαράς (παράταξη Παπακωνσταντινόπουλου) και την άλλη σύμβουλος είτε της παράταξης Γούτου είτε της κ. Ψυχράμη, κάτι που δεν άρεσε στην πλειοψηφία.
Ο κ. Γούτος επιμένει ότι «είναι αδικαιολόγητο να μην εκπροσωπείται η μεγαλύτερη παράταξη στα σημαντικά όργανα, μετά τη διευκρινιστική διάταξη που θέλει τις θέσεις αυτές να καλύπτονται από πρόσωπα της αντιπολίτευσης και μόνο».

Ο κ. Καλογερόπουλος θυμήθηκε όμως πως η απόφαση είναι καθ’ όλα νόμιμη και με διάρκεια 4,4 ετών και πρότεινε να ξανασυζητηθεί σε λίγες ημέρες, αφού πρώτα γίνει διαβούλευση μεταξύ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Η κ. Ψυχράμη σημείωσε πως υπηρέτησε τις θέσεις αυτές, όχι για την «καρέκλα», αφού παρήγαγε έργο προς το συμφέρον των δημοτών, με προτάσεις και όχι στείρα και τάχθηκε υπέρ μιας διαδικασίας εκλογής, στην αντιπολίτευση.
Ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος μίλησε για υφαρπαγή θέσεων. «Διαπράχθηκε αδικία για να μην πω ανομία. Έχετε την ηθική υποχρέωση, να την αλλάξετε» είπε.
Δεν αποκλείονται, πάντως, ακόμα και προσφυγές, αν και η δημοτική αρχή θέλει μία καλύτερη δημοτική περίοδο, με διάθεση συνεννόησης και κλίμα συναίνεσης.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ