Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Καθαρίστε τα οικόπεδα, ειδάλλως πρόστιμο
Η ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για τον καθαρισμό οικοπέδων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας για τη φετινή αντιπυρική περίοδο προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης ή ταχείας επέκτασης αυτής, οι ιδιοκτήτες και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών υποχρεούνται μέχρι και τις 30 Απριλίου να προβούν στον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους.
Επιπλέον, υποχρέωσή τους είναι η συντήρηση των χώρων καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Οκτωβρίου. Ο μη καθαρισμός οδηγεί στην επιβολή προστίμου 0,50 €/τ.μ, με ελάχιστο ποσό τα 200€.
Οσο για τους ιδιοκτήτες κατοικιών και πάσης φύσεως κτίσματα, υποχρεούνται σε προληπτική απομάκρυνση μέρους της βλάστησης σε ακτίνα τουλάχιστον 10μ. από το όριο της ιδιοκτησίας τους.
«Ο Δήμος προσβλέπει στη συνεργασία των δημοτών, καθώς η πυροπροστασία αφορά στην ασφάλειά τους, την προστασία της περιουσίας τους και του περιβάλλοντος» αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Οδηγός αναγνώρισης: Ποια τσούχτρα τσιμπά και ποια είναι εντελώς ακίνδυνη
Υποσχέθηκαν ότι η ΑΙ θα άλλαζε τη ζωή μας οι άνθρωποι όμως λένε άλλα
Γαστρονομικές δημιουργίες, καραόκε και Οδοιπορικό στη Γουμένισσα Καλαβρύτων ΦΩΤΟ
Σχολικό Ημερολόγιο: Όλες οι αργίες για το έτος 2026-2027
Το Netflix κυνηγά YouTubers και το YouTube τους δίνει εκατομμύρια για να μην ανεβάζουν
Η παράσταση «Ε ρε γλέντια» στο Διακοπτό για το ΕΚΑΜΕ/ΑμεΑ Αιγίου ΦΩΤΟ
Η πιο πλήρης λίστα για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό
Αρκεί ένα κόλπο για να ξεγελάσεις τους AI agents και δεν χρειάζεται να είσαι χάκερ
