Δήμος Καλαβρύτων: «Έκαψε» μόνος του την ιστορία του ’21

Ο Δήμος Καλαβρύτων έκανε «επανάσταση» για «ιστορικές ανακρίβειες» στο λεύκωμα της Περιφέρειας, αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, αλλά αποκαλύπτεται πως αυτός πρώτος δεν τα έχει κάνει όλα σωστά, με μεγάλο ηθικό και ιστορικό «βάρος» της ευθύνης του.

Δήμος Καλαβρύτων: «Έκαψε» μόνος του την ιστορία του '21

Στον «αέρα» τίναξε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Καλαβρύτων την παρουσίαση του ειδικού λευκώματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Η Περιφέρεια, παρόλο που είχε δώσει το προς δημοσίευση υλικό στον Δήμο Καλαβρύτων από τον Φεβρουάριο για να ελεγχθεί, άκουσε τις ενστάσεις των Καλαβρυτινών και έδωσε εντολή στους ιστορικούς συγγραφείς των βιβλίων να ανατρέξουν και σε άλλες πηγές για να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις που ζητούν από τον μαρτυρικό τόπο της Αχαΐας.

ΛΑΘΗ

Πολλές φορές στη ζωή, όμως, πριν αρχίσεις να «φωνάζεις» πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς πως από τη μεριά σου τα έχεις κάνει όλα σωστά, ώστε αυτά που υποστηρίζεις να έχουν μεγαλύτερο ηθικό και ιστορικό «βάρος». Στην περίπτωση του Δήμου Καλαβρύτων, φαίνεται πως αυτό δεν έχει συμβεί, καθώς όπως ήρθε σε γνώση της «Π» μετά από τηλεφώνημα από την περιοχή των Καλαβρύτων, σε δύο ιστοσελίδες του Δήμου (kalavrita.gr και discoverkalavrita.gr) υπάρχουν ανάλογα λάθη με αυτά που επισημάνθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για το λεύκωμά της.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Ενα από τα λάθη που εντοπίστηκαν στο λεύκωμα της Περιφέρειας έχει να κάνει με την ημερομηνία απελευθέρωσης της πόλης των Καλαβρύτων. Στο συγκεκριμένο έντυπο αναφέρεται ότι η πολιορκία των Καλαβρύτων άρχισε στις 21 Μαρτίου 1821 και τερματίστηκε λίγες μέρες αργότερα, αντί του ορθού ότι άρχισε στις 17 Μαρτίου και τερματίστηκε στις 21 Μαρτίου 1821. Στις δύο δημοτικές ιστοσελίδες, λοιπόν, για τη λειτουργία των οποίων είναι υπεύθυνος ο Δήμος Καλαβρύτων αναφέρεται κάτι ανάλογο, ότι δηλαδή η πολιορκία των Καλαβρύτων κράτησε πέντε μέρες από τις 21 έως τις 25 Μαρτίου 1821! Ενώ όπως επισημαίνεται αυτό δεν είναι το μοναδικό ιστορικό λάθος που αναγράφεται στις δύο δημοτικές ιστοσελίδες.

Δήμος Καλαβρύτων: «Έκαψε» μόνος του την ιστορία του '21

Απροσεξία του Δήμου Καλαβρύτων, που υπέπεσε σε ανάλογο ιστορικό λάθος με αυτό που υπέδειξε στην Περιφέρεια με πρωτοφανή αντίδραση

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Στον Δήμο Καλαβρύτων προφανώς δεν είχαν προσέξει πως το «ιστορικό λάθος» που έχουν υποπέσει και μάλιστα στη διαδικτυακή «εικόνα» των Καλαβρύτων που αποτελεί και τουριστικό εργαλείο. Εχει ενδιαφέρον ωστόσο ποια θα είναι η αντίδραση της δημοτικής αρχής για την αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και για την απόδοση ευθυνών σε όποιον έδωσε το «οκ» για τη δημοσίευση κειμένων που παρουσιάζουν τα ιστορικά γεγονότα με διαφορετικό τρόπο από τις καλαβρυτινές θέσεις.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα συγκέντρωση αντιεμβολιάστων το Σάββατο στην Πάτρα
Κορονοϊός: Σταθερά πάνω από 200 κρούσματα η Αχαΐα - Αγγιξαν τους 100 οι νέοι θάνατοι
Πάτρα - Μαρίνα: Αμεση αποκατάσταση και στο βάθος έργο - Ετοιμες μελέτες χωροθέτησης
ΕΚΑΜΕ Αιγίου: Ο εορτασμός της 3η Δεκεμβρίου ΦΩΤΟ