Δημοσκόπηση Interview: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, δεύτερη η Κωνσταντοπούλου
Ακρίβεια κι υγεία τα μεγαλύτερα προβλήματα των Ελλήνων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Interview
Η Νέα Δημοκρατία παραμένει μπροστά στην νέα δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Politic τον Μάρτιο, αλλά με απώλειες σε σχέση με τις μετρήσεις του προηγούμενου μήνα. Με ποσοστό 22,2%, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της, όμως καταγράφει πτώση σε σχέση με το 24,5% του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.
Την ίδια ώρα, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 12,7%, ξεπερνώντας το ΠΑΣΟΚ που ακολουθεί με 11%.
Ελληνική Λύση και ΚΚΕ έπονται με 9,9% και 8,6%, αντίστοιχα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην έκτη θέση με 5,6%.
Η Φωνή Λογικής είναι στο 3,7%, το ΜέΡΑ 25 στο 3,5%, η ΝΙΚΗ στο 3% όπως και το Κίνημα Δημοκρατίας, ενώ η Νέα Αριστερά φτάνει στο 2%.
Tο ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων ανεβαίνει στο 11,1%.
«Ναι» σε πρόωρες εκλογές από το 53%
Στο μεταξύ, το 71% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η χώρα κινείται «προς τη λάθος» κατεύθυνση, ενώ το 27% προς τη σωστή.
Το 53% λέει «ναι» σε πρόωρες εκλογές, το 44% δηλώνει ότι προτιμά την εξάντληση της τετραετίας, ενώ 3% δεν τοποθετείται.
«Βραχνάς» ακρίβεια κι υγεία
Ως προς τα μεγαλύτερα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι Έλληνες πολίτες, το 25,1% των ερωτηθέντων τοποθετεί πρώτο την ακρίβεια.
Στη δεύτερη και τρίτη θέση των προτεραιοτήτων, βρίσκονται η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας (15,2%) και της καθημερινότητας (15,1%), τομείς που επίσης σχετίζονται άμεσα με το αίσθημα σταθερότητας και ευημερίας.
Ακολουθούν:
Αύξηση μισθών και συντάξεων (13%)
Βελτίωση της οικονομίας (11,2%)
Μείωση φόρων και εισφορών (10,6%)
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι το 40,6% πιστεύει ότι «κανένα κόμμα» της αντιπολίτευσης δεν έχει κυβερνητικό πρόγραμμα.
Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που συγκεντρώνουν θετική αξιολόγηση, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 18,1%. Ακολουθούν με σημαντική διαφορά η Ελληνική Λύση (9,7%), η Πλεύση Ελευθερίας (6,8%), το ΚΚΕ (6,2%) ο ΣΥΡΙΖΑ (6,1%) και το ΜέΡΑ 25 (3%).
Ο Μητσοτάκης ο αρχηγός που εμπνέει τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη
Πάντως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται στην ερώτηση για τον πολιτικό αρχηγό που εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη στη διακυβέρνηση της χώρας, συγκεντρώνοντας 30,5%. Στη δεύτερη θέση είναι ο «Κανένας» με 22,6%.
Από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίζεται με τη μεγαλύτερη απήχηση (11,5%), αφήνοντας πίσω της τον Νίκο Ανδρουλάκη (7,6%), τον Σωκράτη Φάμελλο (6,7%) και τον Δημήτρη Κουτσούμπα (5,8%).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτοκινητοβιομηχανίες: Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές μετά την επιβολή δασμών Τραμπ
Πάτρα: Φωτιά σε επιχείρηση και αυτοκίνητο τα ξημερώματα
Αστατος ο καιρός σήμερα 27/03, που θα βρέξει, η πρόγνωση για την Πάτρα
«Βίος-αβίωτος» η νέα χάραξη της Πατρών-Πύργου
Αχαΐα: Αποκλειστική μαρτυρία στην «Π» για το «χτύπημα» σε ΑΤΜ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Μόνιμο tattoo χωρίς βελόνες και σύντομα θα το παραλαμβάνεις με κούριερ
Ημερήσιες προβλέψεις 2/8: Η λογική συναντά το συναίσθημα σήμερα!
Το ελληνικό τρόφιμο που θεωρείται «φάρμακο» για την καρδιά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Η εκδήλωση του Δήμου για τον Αιγιώτη καθηγητή Νανοτεχνολογίας Θέμη Προδρομάκη ΦΩΤΟ
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Το κόκκινο φεγγάρι «αποτύπωσε» τη δύσκολη μάχη με τις φλόγες στην Αιγιάλεια
