Δημοσκόπηση Marc: Πώς βλέπουν οι πολίτες το καλάθι του νοικοκυριού και τα μέτρα στήριξης

Τι δείχνουν τα στοιχεία από τη δημοσκόπηση της ΜARC για την ακρίβεια και τα μέτρα της κυβέρνησης.

Δημοσκόπηση Marc: Πώς βλέπουν οι πολίτες το καλάθι του νοικοκυριού και τα μέτρα στήριξης

Με οικονομικά ζητήματα κυρίως ασχολείται το δεύτερο μέρος της μηνιαίας δημοσκόπησης της MARC για τον ΑΝΤ1, που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, όπου οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, αλλά και το καλάθι του νοικοκυριού.

Αισιόδοξα απάντησαν οι περισσότεροι, πάντως, στο ερώτημα ποιες είναι οι προσωπικές τους προσδοκίες για το 2023, καθώς είπαν ότι περιμένουν μια καλύτερη χρονιά σε ποσοστό 35,9%.

Περίπου ίδια με το 2022 απάντησε το 32,1% και χειρότερη χρονιά το 30,5%.

Στο ερώτημα ποιες από τις αυξήσεις των τιμών είναι αυτές που σας έχουν επηρεάσει περισσότερο, η μεγάλη πλειοψηφία (54,7%) απάντησε αυτές στα τρόφιμα / σούπερ μάρκετ.

Και ακολουθούν οι αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια (22,4%), στα καύσιμα (10,1%) και στο πετρέλαιο θέρμανσης / φυσικό αέριο (8,3%).

Στο ερώτημα αν το καλάθι του νοικοκυριού έχει συμβάλει στην συγκράτηση των τιμών, οι αρνητικές απαντήσεις (70%) είναι πολύ περισσότερες από τις θετικές (27,3%).

Δημοσκόπηση Marc: Πώς βλέπουν οι πολίτες το καλάθι του νοικοκυριού και τα μέτρα στήριξης

Επίσης, οι περισσότεροι πολίτες απάντησαν ότι τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν προσφέρουν σχεδόν καμία βοήθεια (45,8%), ενώ το 34,8% δήλωσε ότι προσφέρουν μικρή αλλά αναγκαία βοήθεια και ένα 18,8% σημαντική βοήθεια.

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας (47,1%) ξεχωρίζει και στις απαντήσεις για το πού «πρέπει να δώσει προσοχή η κυβέρνηση» και ακολουθεί πολύ κοντά (46,6%) ο τομέας της Υγείας.

Οι απόψεις των πολιτών για τα κύρια αίτια έλλειψης φαρμάκων είναι για το 51,4% η κερδοσκοπία στον χώρο εμπορίας, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται η διεθνής έλλειψη πρώτων υλών με 22,6% και στην τρίτη οι λανθασμένοι κυβερνητικοί χειρισμοί με 20,9%.

Τέλος, η πλειοψηφία των πολιτών κρίνει ότι ορθά ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος κηδεύτηκε ως ιδιώτης, με ποσοστό, 56.9%.

 

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments