Διοικητής των συριακών κουρδικών δυνάμεων: «Το κάλεσμα Οτσαλάν για αφοπλισμό αφορά μόνο το PKK και όχι εμάς»

Μαζλούμ Άμπντι: «Αν υπάρξει ειρήνη στην Τουρκία, αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει δικαιολογία οι τουρκικές δυνάμεις να συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον μας»

Οτσαλάν

Ο διοικητής των συριακών κουρδικών δυνάμεων Μαζλούμ Άμπντι χαιρέτισε το «ιστορικό» κάλεσμα του Αμπντουλάχ Οτσαλάν για αφοπλισμό και διάλυση του PKK, σημειώνοντας ωστόσο πως το κάλεσμα αυτό «δεν σχετίζεται με εμάς στη Συρία».

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) κάλεσε σήμερα την οργάνωση που ο ίδιος δημιούργησε το 1978 να καταθέσει τα όπλα της και να διαλυθεί, απευθύνοντας έκκληση για επίλυση του κουρδικού ζητήματος στην Τουρκία μέσω της «ειρήνης και της δημοκρατίας».

Σε δηλώσεις του σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο Άμπντι, ο ηγέτης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μιλώντας μέσω μεταφραστή, ξεκαθάρισε πως το κάλεσμα Οτσαλάν αφορά μόνο το PKK και «δεν σχετίζεται με εμάς στη Συρία».

«Αν υπάρξει ειρήνη στην Τουρκία, αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει δικαιολογία οι τουρκικές δυνάμεις να συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον μας εδώ στη Συρία», τόνισε.

Πρόσθεσε ως το κάλεσμα Οτσαλάν θα έχει θετικές συνέπειες στην περιοχή

Οι SDF έχουν εγκαθιδρύσει αυτόνομη κυβέρνηση σε τομείς της βορειοανατολικής Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους. Σύμμαχοι των δυτικών χωρών που συγκρότησαν διεθνή αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό, οι κουρδικές αυτές δυνάμεις υπήρξαν η αιχμή του δόρατος στον αγώνα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε επίσης

Πάτρα: Στον δρόμο καρκινοπαθής με παιδί ΑμεΑ – Οικογενειακό δράμα στου Ψάχου για τετραμελή οικογένεια

Φρίκη στο Παγκράτι: 56χρονος σκότωσε τη μητέρα του με μαγκούρα

Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδος για έντονα καιρικά φαινόμενα

Θλίψη στο Χόλιγουντ: Νεκροί στο σπίτι τους ο Τζιν Χάκμαν και η σύζυγός του

Πάτρα-Συλλαλητήριο για Τέμπη: Στο πόδι 800 αστυνομικοί, ποιες ευαίσθητες εγκαταστάσεις θα φυλάσσονται

Πανελλαδική απεργία για Τέμπη: Πώς θα κινηθούν την Παρασκευή τα μέσα μεταφοράς, τι αλλάζει στις πτήσεις

Δυστύχημα Τέμπη: Τι περιλαμβάνει η έκθεση για την τραγωδία που ανακοινώνεται σήμερα

ΚΤΕΛ Αχαΐας: Καταφθάνουν οι πρώτοι επισκέπτες για το Πατρινό Καρναβάλι

Τραγωδία, «έσβησε» στα 54 του χρόνια Πατρινός πρωταθλητής του bodybuilding

Πάτρα: Κηδεύεται την Παρασκευή ο επιχειρηματίας που που σκοτώθηκε στο δυστύχημα στην Αυστρία

Πάτρα: Ακύρωση της παρέλασης των αρμάτων, ποιος ο λόγος