Διπλό self test: Η ένδειξη που δείχνει ότι κόλλησες ακόμα κι αν «βγαίνεις» αρνητικός στον κορονοϊό

Έφτασαν ήδη στην Ελλάδα τα διπλά σελφ τεστ, τα οποία βρίσκουν εάν νοσούμε από κορoνοϊό ή γρίπη Α και Β τύπου ή και από τις δύο νόσους ταυτόχρονα.

διπλά self test

Τα μέτρα ενάντια στον Covid 19 ανήκουν πια στο παρελθόν, το ίδιο και οι μάσκες, με αποτέλεσμα οι επιδημιολόγοι να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Προειδοποιούν ότι τους επόμενους μήνες θα δούμε τη φωτιά του covid να αναζωπυρώνεται, την ίδια ώρα που η εποχική γρίπη θα χτυπάει επίσης τις ευπαθείς κυρίως ομάδες.

Τα καλά νέα είναι ότι ένα νέο όπλο στη φαρέτρα των επιστημόνων έρχεται να αναπτερώσει την ελπίδα για έγκαιρη διάγνωση, όχι μόνο των κρουσμάτων κορoνοϊού, αλλά και εκείνων της εποχικής γρίπης. Έφτασαν ήδη στην Ελλάδα τα διπλά σελφ τεστ, τα οποία βρίσκουν εάν νοσούμε από κορoνοϊό ή γρίπη Α και Β τύπου ή και από τις δύο νόσους ταυτόχρονα.

Τα τεστ γίνονται με τον ίδιο τρόπο αλλά είναι διπλά, δηλαδή βάζουμε μία σταγόνα υγρού για τον κορoνοϊό και μία για τη γρίπη.

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, στην πρώτη θυρίδα του κορoνοϊού θα εμφανιστεί μία κόκκινη γραμμή κάτω από το γράμμα Τ, ενώ στην περίπτωση της γρίπης, εάν είναι τύπου Β, η γραμμή θα εμφανιστεί στο συγκεκριμένο γράμμα και, εάν είναι τύπου Α, στο αντίστοιχο γράμμα.

Εν ολίγοις μπορεί κάποιος να κάνει το διπλό τεστ και το αποτέλεσμα να δείξει ότι είναι αρνητικός στον κορoνοϊό, αλλά θετικός στη γρίπη. Ή το αντίστροφο. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η αξιοπιστία τους είναι ίδια με εκείνη των απλών self test και προβλέπουν ότι σε λίγο καιρό θα κατακλύσουν την αγορά καθώς οι περισσότεροι θα τα προτιμούν.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Κιβωτός του κόσμου
Θέσεις Εργασίας
ΑΣΕΠ