Δυο μήνες πριν την Κωνσταντίνου και Ελένης

ΕΚΛΟΓΕΣ 21 Μαΐου. Ηταν αναγκαίο να το ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός, γιατί η ημερομηνία δεν αφορά μόνο τον ίδιο και το κυβερνητικό επιτελείο, αλλά το σύνολο των πολιτικών φορέων, της κοινωνίας και της αγοράς. Δεν πρόκειται ακριβώς για τήρηση της δέσμευσης ότι θα εξαντλήσει την τετραετία: Οι συνθήκες τον υποχρέωσαν να αναβάλει την προσφυγή στην κάλπη που τοποθετείτο αρχικά είτε τον Μάρτιο είτε το Πάσχα, επομένως ας μην επισείεται η οριστική απόφαση ως τεκμήριο αξιοπιστίας.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ έχουν δευτερεύουσα σημασία μπροστά σ’ αυτές καθαυτές τις εκλογές. Ηδη τα χαρτιά έχουν ανοίξει και οι πολίτες κάνουν από τώρα σταθμίσεις και συγκρίσεις.

Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ θα προσπαθήσει να πείσει ότι ανεξάρτητα από σφάλματα και αναπάντεχα περιστατικά μεγάλου ειδικού βάρος, προβάλλει ο ίδιος ως πλέον εγγυημένη ηγετική προοπτική, λόγω σοβαρότητας, αποφασιστικότητας, μεθοδικότητας και γνήσιων μεταρρυθμιστικών διαθέσεων. Αν οι πολίτες θελήσουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση με εναλλακτική ψήφο ή αποχή, θα δυσκολέψουν τη θέση τους, γιατί ο τόπος θα οδηγηθεί σε περιπέτειες που κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσουν, ούτε καν αυτοί που θα επωφεληθούν από αυτές.

Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ελπίζει να εκμεταλλευθεί τη δυσφορία των πολιτών για καταστάσεις που εξέθεσαν την κυβέρνηση και πλήγωσαν ή πρόσβαλαν την κοινωνία. Η δυσκολία του θα είναι να πείσει ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός θα είχε αποφύγει αυτές τις κακοτοπιές ή άλλες εξίσου αρνητικές. Αλλά και αν δεν πείσει, τα τραύματα της κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσουν πρακτικά για τον ίδιο κέρδη, έστω και πύρρεια. Για να βρεθεί πάνω στο άλογο, όμως, θα πρέπει να εξηγήσει τι προοδευτικό κομίζει που δεν προωθεί ήδη το σχήμα Μητσοτάκη.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ μεταξύ Ν. Ανδρουλάκη και Δ. Κουτσούμπα είναι ότι ο δεύτερος θα είναι κερδισμένος ό,τι και αν συμβεί, ενώ ο πρώτος όχι. Ο δεύτερος έχει εξηγήσει γιατί πρέπει να είναι κερδισμένος, ο πρώτος όχι ακόμα.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ αυτές αφορούν το ξεκίνημα. Πολύ σύντομα θα έχουμε νέα δεδομένα, με την ελπίδα να είναι παραγωγικά. Δεν ξεχνάμε ότι οι εκλογές γίνονται για το καλό του τόπου.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ