ΔΥΠΑ: Οι δαπάνες για την απασχόληση ξεπέρασαν τα 854 εκατ. ευρώ

Τι δήλωσε ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

δυπα

Ξεπέρασαν τα 850 εκατ. ευρώ οι συνολικές δαπάνες της ΔΥΠΑ για ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης το 2023, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, την τριετία 2021-2023, η ΔΥΠΑ δαπάνησε 1,771 δισ. ευρώ σε δράσεις επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης, κατά 62% αυξημένα συγκριτικά με τα 1,094 δισ. που δαπανήθηκαν την προηγούμενη τριετία 2018-2020, ενώ την περίοδο 2015-2017 είχαν δαπανηθεί 1,040 δισ. ευρώ.

Οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης περιλαμβάνουν προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, κοινωφελούς εργασίας και νέας επιχειρηματικότητας, καθώς και συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, με επιδότηση της ΔΥΠΑ. Περισσότεροι από 50.000 άνεργοι εργάστηκαν μέσω προγραμμάτων απασχόλησης της ΔΥΠΑ το 2023, σημειώνοντας ρεκόρ προσλήψεων.

Σύμφωνα με το protothema, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε:

«Αξιοποιώντας τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και του ΕΣΠΑ, τα τελευταία χρόνια η ΔΥΠΑ έχει δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην επιδότηση της εργασίας και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, με στόχο την ταχύτερη δυνατή προώθηση των ανέργων σε νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την στρατηγική μας, καθώς οι δράσεις μας σημειώνουν ρεκόρ προσλήψεων, συνδράμοντας καίρια στη μείωση της ανεργίας κατά σχεδόν 50% την τελευταία τετραετία. Συνεχίζουμε λοιπόν, ακόμα πιο εντατικά, να επενδύουμε σε στοχευμένες πολιτικές που βρίσκουν δουλειά στους ανέργους και προσωπικό στις επιχειρήσεις».

 

Διαβάστε επίσης:

Πλημμύρισε στην Πάτρα το γυμναστήριο, μάζευαν τα νερά με κουβάδες και πετσέτες! ΦΩΤΟ

Μητσοτάκης σε αγρότες: Είμαστε εδώ να δώσουμε λύσεις αλλά τα δημοσιονομικά είναι περιορισμένα

Εξεταστική για Τέμπη – Η κατάθεση Καραμανλή: Καμιά τεχνολογία δεν είναι σίγουρο ότι θα απέτρεπε το δυστύχημα – ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ

Αυτός είναι ο 36χρονος σκιέρ από την Φλώρινα που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία – ΦΩΤΟ

Ο καβγάς που προηγήθηκε του τριπλού φονικού στη Γλυφάδα – Πώς ο 76χρονος «αγαπήτος» της οικογένειας Καρνέση έγινε μακελάρης