ΔΥΠΑ: Περισσότεροι από 20.000 νέοι στη δράση επαγγελματικής εμπειρίας
Στόχος της νέας δράσης είναι η προετοιμασία 25.000 άνεργων νέων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Περισσότεροι από 20.000 νέοι έχουν ήδη ξεκινήσει τη συμμετοχή τους στο νέο «πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για άνεργους νέους 18-29 ετών» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), το οποίο ξεκίνησε τον Ιούνιο.
Συγκεκριμένα, έως σήμερα, συνολικά 20.116 νέοι έχουν υπογράψει συμφωνητικά με επιχειρήσεις και έχουν ξεκινήσει τη δράση.
Στόχος της νέας δράσης είναι η προετοιμασία 25.000 άνεργων νέων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Ωφελούμενοι είναι άνεργοι, ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που ούτε συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται.
Η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε όλη τη χώρα.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού, κατά το τρίμηνο πριν από την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ.
Οι επιχειρήσεις εντάσσονται, ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:
- Επιχειρήσεις με προσωπικό: 0-3 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 1
- Επιχειρήσεις με προσωπικό: 4-9 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 2
- Επιχειρήσεις με προσωπικό: 10-19 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 3
- Επιχειρήσεις με προσωπικό: 20-30 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 5
- Επιχειρήσεις με προσωπικό: 31-50 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 8
- Επιχειρήσεις με προσωπικό 51+ άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 20% του προσωπικού και έως 20 ωφελούμενους
Το πρόγραμμα έχει διάρκεια επτά μήνες και η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό, με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας, ενώ οι ωφελούμενοι έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη του e-ΕΦΚΑ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία συμμετοχής είναι πολύ απλή. Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις στο gov.gr και προσδιορίζουν την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα των θέσεων. H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις, οι εργασιακοί σύμβουλοι υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους και η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς να προστατευτείτε από τον καπνό των πυρκαγιών – Τα 6 μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες
CMF Clip Pro: Τα open-ear earbuds της Nothing με θήκη Smart Dial
Πάτρα: Η Κατερίνα Λιόλιου χόρεψε το «Θα αλλάξω γειτονιά» του Βελισσάρη – Πανδαιμόνιο στο μαγαζί με κέφι και άρωμα Αχαΐας ΒΙΝΤΕΟ
Θηλασμός: Το «θαύμα» των πρώτων 1.000 ημερών – Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του μωρού
Χρησιμοποιείς Google passkeys για τους κωδικούς σου; Και όμως μπορούν να τους κλέψουν
Ο Φωκίων Ζαΐμης με τον Μητροπολίτη Φώτιο της Αφρικής ΒΙΝΤΕΟ
Ελαστικά & Καλοκαίρι: Πώς να ελέγξετε τα λάστιχα σε 2 λεπτά πριν το ταξίδι
“Παραμύθια και τραγούδια” στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων
