Δυτική Αχαΐα: Ενοχλήθηκε η αντιπολίτευση από την απουσία του Δημάρχου

Μάλιστα, τονίζουν οι Νικολάου, Στεργιόπουλος και Θανόπουλος πως ο Σπύρος Μυλωνάς του «κούνησε το δάχτυλο» σε μια απάντησή του.

Δυτική Αχαΐα: Ενοχλήθηκε η αντιπολίτευση από την απουσία του Δημάρχου

Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης Χρήστος Νικολάου, Αγγελος Στεργιόπουλος και Αλεκος Θανόπουλος εξαπέλυσαν επίθεση στον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά επειδή έλειπε από την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία ήταν η πρώτη δια ζώσης στην εποχή του κορονοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Σε ακόμα μια ανήκουστη και απαράδεκτη συμπεριφορά προχώρησε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στις 11 Οκτωβρίου 2021, στο πρώην Δημαρχείο Λουσικών, αναγκάζοντας σύσσωμη την αντιπολίτευση-και τις τρείς παρατάξεις- να αποχωρήσει.

Παρότι ήταν η πρώτη, και δια ζώσης συνεδρίαση μετά από ενάμιση χρόνο λόγω της πανδημίας, ο κ. Δήμαρχος απαξίωσε τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και τους θεσμούς, διότι προτίμησε να παραστεί σε εγκαίνια επιχείρησης και να εμφανιστεί στο σώμα μέσω βιντεοκλήσης από το κινητό του. Κατά τη διάρκεια της «εμφάνισης» του υποστήριξε ότι ευρίσκονταν στα εγκαίνια προκειμένου να  συναντήσει κάποιους κυβερνητικούς παράγοντες για το καλό του τόπου, την ίδια στιγμή που στο Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε για σοβαρά θέματα όπως αυτό της αλλαγής προέδρων στην ΚΕΔΔΥ και τη ΔΕΥΑΔ.

Κάποια στιγμή δε, που ο κ. Δήμαρχος κλήθηκε –πάντα μέσω βιντεοκλήσης- να απαντήσει σε ερωτήματα μας, για θέματα της ημερήσιας διάταξης, μας κούνησε δεικτικά το δάχτυλο κάνοντας μας μαθήματα συμπεριφοράς.

Μυλωνάς: «Η δήθεν θεσμική προσήλωση της αντιπολίτευσης» – Τι απαντά στους επικεφαλής των παρατάξεων

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να επισημάνουμε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Δήμαρχος προτιμά να μην παραβρίσκεστε σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβούλιου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, που προτίμησε να παρευρεθεί σε εκδήλωση ανάματος Χριστουγεννιάτικού Δέντρου και όχι στη θεσμική του θέση.

Επίσης, να αναφερθεί αλλά και να τονιστεί ότι για ακόμα μια φορά, μέλη της Δημοτικής Αρχής δεν έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας 11 Οκτωβρίου, με την απαρτία να επιτυγχάνεται με μέλη της αντιπολίτευσης.

Το πόσο αποδομεί ο κος Μυλωνάς το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημοτικούς Συμβούλους, αποδεικνύεται περίτρανα από τις επιλογές του να ορίζει και να διορίζει στην ουσία Προέδρους του Δ.Σ. Δημοτικών Επιχειρήσεων και δη στην Ο.Τ.Α.Δ. και στην Κ.Ε.Δ.Δ.Υ., απλούς δημότες και όχι δημοτικούς συμβούλους, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να υποβαθμίσει τον ρόλο των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και μάλιστα, δημοτικούς σύμβουλους της πλειοψηφίας με τους οποίους θα έπρεπε να διοικεί τον Δήμο.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ